Jogurtovo pecivo je primerno za vse letne čase, še posebej se prileže poleti, ker malo hladi in ga lahko postrežemo iz hladilnika, zato zle osveži. Sestavljeno je iz jogurta in iz različnega sadnja, najbolje je uporabiti sezonsko sadje, odvisno, kdaj za boste izdelali. Jogurtovo pecivo je okusna in tudi zelo lepa sladica za postrežbo, hkrati pa ne redi kot druge sladice in je primerna za tiste, ki bi radi ostali zdravi in vitki.

jogurtovo pecivo

Za jogurtovo pecivo za nekaj oseb potrebujemo dva jogurta in 2 dcl olja, ter en lonček sladkorja, štiri jajca, približno tri lončke ostre moke in polovico male čajne žlice pecilnega praška. Potrebovali bomo kuhalnico za mešanje in eno večjo posodo, v kateri bomo naredili zmes, ki jo bomo spekli v pečici, za katero je najbolje, da je prej zelo ogreta.

Jogurtovo pecivo nastane tako, da potresemo moko na maščobo, lahko tudi drobtine ter v posodo, v kateri bomo mešali, damo vse sestavine, to so jajca, jogurt in sladkor. Ko dodamo olje vse skupaj dob premešamo, še dodamo pecilni prašek in ko je res dobro zmešano, lahko maso vlijemo v pekač in v vroči pečici pečemo dobre pol ure. Če je pecivo pečeno ugotovimo tako, da zapičimo vanj zobotrebec, in če se na njega ni nič prijelo, je pecivo gotovo.

Jogurtovo pecivo je najboljše s sadjem. Za to lahko uporabimo jabolka, agrume, borovnice ali drugo gozdno sadje, breskve ali češnje in tudi kislo smetano po želji. Sadja nikoli ne mešamo v testo, ker se bo speklo ampak mu ga potem dodamo na vrh in pazimo, da se ne pogrezne na dno. Uporabljamo, če se le da, sveže sadje, ker je sladica dosti boljša in bolje pečena.

Postrežete hladno sladico in jo po možnosti pojeste v istem dnevu, ker ni preveč obstojna in je ne priporočamo hraniti za naslednje dni.