Kirurška odstranitev znamenja je varna. Rojstno znamenje je razbarvanje kože, ki je prisotno od trenutka rojstva. Hitra kirurška odstranitev znamenja je rešitev za nevarna in nenevarna znamenja na vaši koži, da je zdrava in lepa hkrati. Rojstna znamenja se lahko pojavijo kjer koli na telesu in so v različnih oblikah, teksturah in barvah. Odvisno od položaja in barve rojstnega znamenja ljudje nimajo vedno občutka, da ta edinstvena znamenja dodajajo estetsko vrednost. Če niste zadovoljni s svojim materinim znamenjem, lahko zdravnik zagotovi varen in udoben postopek odstranitve materinega znamenja z lasersko odstranitvijo ali kirurškim izrezom.

 kirurška odstranitev znamenja

Ekipa v plastični kirurgiji se lahko loti odstranitve materinega znamenja na dva načina: lasersko odstranjevanje rojstnega znamenja ali kirurška odstranitev znamenja. Med laserskim odstranjevanjem materinih znamenj laserska tehnologija uporablja impulze svetlobne energije za zmanjšanje videza rojstnih znamenj. Najbolj učinkovit je pri vaskularnih in portovskih madežih, ki so blizu površine kože. Za najboljše rezultate bo morda potrebna vrsta ambulantnih zdravljenj. Lasersko odstranjevanje rojstnega znamenja je skoraj neboleče in na splošno ne zahteva anestezije. Zdravljenje običajno traja od nekaj minut do nekaj ur, odvisno od velikosti in pigmentacije rojstnega znamenja.

Morda bo potrebna kirurška odstranitev znamenja za odstranitev rjavega, pigmentiranega madeža. Na splošno je odstranitev materinega znamenja s kirurško ekscizijo mogoče opraviti ambulantno v postopku, ki traja približno eno uro. Po posegu bi morali čutiti malo ali nič bolečine. Rojstna znamenja na obrazu, lasišču in vratu se običajno odstranijo, ker so na zelo opaznih mestih na telesu. Rojstna znamenja kjerkoli na telesu lahko odstranite, če pa so na mestu, ki ni zelo vidno, jih verjetno ne bo treba odstraniti. Obstaja nekaj stranskih učinkov, povezanih z odstranitvijo materinega znamenja. Kirurška odstranitev znamenja je v nekaterih premerih najboljša možna rešitev za znamenje, ki se preveč vidi ali ni lepo oziroma je lahko tudi nevarno. Posvetujte se z dermatologom, ki vam bo pravilno svetoval.