Osnovna značilnost smrekovih mazil Smrekovit je, da se izdelujejo iz smrekove smole, zmešane z maščobno osnovo, kar povzroči njihovo mastno teksturo in oteži absorpcijo v kožo v primerjavi s smrekovimi kremami. Ta mazila so popolnoma naravna. Smrekovo mazilo Smrekovit, se izdeluje že od leta 1990, ko je družina Konc v Naklem pri Kranju ustvarila prvo smrekovo mazilo za ta del Evrope. Njegova izjemna učinkovitost je v enem letu postala znana po vsej tedanji Jugoslaviji preko prijateljev in znancev. Klasično mazilo kot tudi mazilo s hladilnim učinkom, sta izdelana izključno iz naravnih sestavin, pri čemer je vsaj 60 % sestavin pridelanih na ekološki način, kar potrjuje BIO certifikat. Smrekovit, bodisi v obliki mazila ali kreme, je postal priljubljen dodatek v mnogih domovih zaradi svoje sposobnosti lajšanja različnih tegob. Preverite ponudbo in se tudi vi pozdravite v objemu gozda in narave: www.smrekovit.si .

Darilo gozda, ki varuje naše zdravje

Smrekovit je produkt, ki izvira iz smole smrek, ki je znana po svojih protivnetnih in antibakterijskih lastnostih ter učinkovitem celjenju ran. Ravno zato so jo ljudje že od nekdaj vključevali v svojo t.i. domačo lekarno. Največkrat se uporablja v obliki mazila ali kreme, ki ju nanesemo na kožo. Njihova formulacija omogoča, da se zdravilne lastnosti smole učinkovito absorbirajo v kožo, kar omogoča aktivno delovanje na prizadeta območja. Ena izmed najbolj cenjenih lastnosti smrekovega mazila in kreme je sposobnost lajšanja bolečin in vnetij. Zaradi protivnetnih lastnosti smole, lahko izdelki narejeni iz nje, pomagajo pri blaženju bolečin v mišicah, sklepih ter pri revmatičnih obolenjih. Poleg tega pa lahko pomagajo tudi pri pomirjanju kože in spodbujanju celjenja manjših ran, odrgnin ter razdražene kože. Njihova naravna formula je še posebej primerna za občutljivo kožo, saj ne vsebuje agresivnih kemikalij, ki bi lahko dražile kožo.

Smrekovit, čudežno mazilo, ima ogromno certifikatov, med drugim tudi certifikat karitativnosti, kar pomeni, da je cena izdelkov nižja, saj si družina Konc želi omogočiti dostop do učinkovitosti mazila vsem ljudem.