Masaža in sprostitev. Besedi, ki pobožata po naši duši in v nas zbudita željo po še več. Sodoben način življenja, ki ga vse bolj definirajo stresne situacije, ki niso več le redki dogodki, pač pa zajemajo praktično vsakdan življenja nas vseh. To je realnost današnjega sveta. Prav zato se pomen sproščanja poudarja vse pogosteje, vse več pa je tudi uporabnikov storitev. Med pomembne načine zniževanja stresa v našem telesu, ki omogoča zdravo in sproščeno telo, sodi tudi refleksna masaža stopal. Učinkovita refleksna masaža stopal zajema pristop, ki vpliva na zdravje celotnega telesa – preko stopal namreč impulze pošiljamo po živcih do vseh drugih delov telesa.

 

Refleksna masaža stopal pozitivno vpliva na zdravje celotnega telesa.

Refleksna masaža stopal pozitivno vpliva na zdravje celotnega telesa.

 

 Zakaj ravno masaža stopal?

Refleksna masaža stopal spodbudi kroženje krvi, kar pomaga pri soočanju z bolečinami ter ohranja zdravje vaših mišic in tkiv. Priporoča se zlasti pri ljudeh z zdravstvenimi težavami, ki vodijo tudi v slabši pretočnost krvi ter poškodbe živčevja, kamor sodi sladkorna bolezen (diabetes). Masaža naj bi ugodno vplivala tudi na celjenje ran, kurja očesa ter vraščene nohte na nogah.

Refleksna masaža stopal deluje na principu aktivacije živčnega sistema, ki poveča nivo hormonov, ki nam dajejo občutke zadovoljstva, sreče in veselja. Med take hormone sodijo endorfini. Učinki so tudi znanstveno podprti, saj so na primer v eni od raziskav vpliva masaže stopal na telo po operaciji, bolniki poročali o manjši bolečini, prav tako so potrebovali manj protibolečinskih sredstev.

Zakaj za masažo stopal izbrati strokovnjaka?

Naj takoj na začetku povemo, da lahko tudi masaža stopal, ki jo vrši kdo od domačih, pomaga pri izboljšanju ali vsaj ohranjanju stanja. Pri tem je ključno dojemanje za koga je refleksna masaža stopal sploh primerna in prav zato je posvet s strokovnjaki, ki so za izvajanje take oblike masaže usposobljeni pravzaprav nujen. Obvezno se morajo pred izvajanjem masaže o svojem stanju z zdravnikom, fizioterapevtom in usposobljenim izvajalcem masaže stopal posvetovati ljudje po operaciji nog, priporočeno pa je tudi za ostala zdravstvena stanja. Sploh, če so ta stanja dolgotrajna, kronična.