Zobni implantati zgledajo kar gozljivi saj ti v lobanjo zvrtajo poseben vijak in ti gor nataknejo in cena zobnih implantatov je 600€ plus odvisno pri kerem zobozdravnu boš to naredil. Tej implanti so narejeni iz porcelana in posebnega železa, saj nesmejo uporabit kar eno železo saj bi prišlo do zastrupitve. Cena je tako visoka zaradi materiala in zaradi postopka saj moraš biti v nezavesti med tem ko ti izvlečejo prejšnjega in zamenja za novega saj to zadostuje zobni implantati cena. Zobni implantati cena je ena izmed najdražjih postopkov ki to lahko zobozdravnik zaračuna.

Zobni implantati so dolgi od 8 in do 16 mm tako da se zakoplje v tvojo lobanjo ne ne bo ven padel. Saj to je zadnja opcija ki ti bo zobozdravnik dal saj to pomeni do bo mogel izpuliti celo korenino kar pomeni da bo tisti del zobovje čisto uničen . Zobje se splačajo paziti saj je ena izmed najbolj bolečih stvari imeti zobni implantat prvih par dni dokler se tvoje telo ne prilagodi na tvoj nov zob. Postopek traja od 2 do 3 ure potem da se pa rana zaceli traja pa do 6 do 8 mesecev.

 

Ko di konec z implantati ne smeš ne ti in ne jesti za 24 ur da ne premakneš zoba ali začneš kakšno krvavenje ki lahko gre tuti do okužbe. implantati niso za vedno na vsake 5 do 15 let go moraš zamenjati. Zobni implantati cena je v slovenji ena izmed cenejših držav v evropi saj je druge po svetu po 1500 do 2000€ na zob. Nekateri ljudje pravijo da se jim je življenje spremenilo ko so dobili zobne implantate. Bolj so se počutili in jim je popravil zgled tako da so bili dosti samo zavestni da so lahko šli na razgovor ali govorili v publiki. Takim ljudem je zobni implantati cena bila zlata vredna saj so si iz tega zgradili novo življenje.