Fotografiranje porok nikakor ni lahka naloga, čeprav se včasih tako zdi – poročni fotograf mora namreč nenehno spremljati dogajanje in poleg neveste in ženina ter samega obreda v svoj objektiv ujeti tudi svate, predvsem pa vse njihove občutke, ki jih na poročni dan nikakor ni malo.

S fotografijo mora pričarati čim bolj pristno občutje poročnega dne, ki ga bo občutil vsak, ki si bo ogledoval poročni album. To nikakor ni lahko, poleg tega pa je biti fotograf tudi fizično naporno – poroke se odvijajo na različnih lokacijah in trajajo po cel dan, od jutra, ko se nevesta in ženin še pripravljata na obred, do večerne zabave, nazdravljanja, plesa in rezanja torte.

 

Fotograf mora biti ob tem ves čas prisoten, saj ničesar ne sme zamuditi. Zato mora biti zelo pozoren na dogajanje okrog sebe, na vse poglede in nasmehe, objeme in vse ostalo, kar poskrbi za to, da fotografije v albumu delujejo živo in zanimivo. Poleg tega, da fotograf na poroki skuša v objektiv ujeti sam obred in različne spontane trenutke, pa se običajno neveste in ženini odločijo tudi za dodaten foto termin, na katerem se skupaj s fotografom odpravijo na izbrano lokacijo – običajno nekam v naravo, kjer nastanejo tiste najlepše poročne fotografije.

Kakšne bodo, pa ni odvisno le od samega fotografa, ampak tudi od želja ženina in neveste. Pomembno je, da se fotograf temu čim bolj prilagodi, saj gre navsezadnje za njun dan, ko morata biti onadva na prvem mestu. Fotografiranje porok mora torej potekati tako, kot si zamisliti nevesta in ženin, pri čemer pa je fotograf tisti, ki poskrbi za to, da uresniči vse njune želje ter poskrbi za to, da fotografiranje nemoteno poteka. Prav tako pa poskrbi tudi za to, da bodo končne fotografije res lepe in točno takšne, kot sta si nevesta in ženin vedno želela.