Fizioterapija pomaga ljudem, da so bolj pokretni. Lahko se izvaja ambulantno, preko spleta ali pa na domu, o čemer si poglejte na https://therapia-dom.si/ spletni povezavi. Če ste vi ali kdo od domačih doživeli hudo poškodbo, zlome, poškodbe glave, infarkt, možgansko kap, imate osteoporozo ali artritis ali pa zaradi česar koli drugega niste pokretni in mobilni, pomaga kakovostna fizioterapija tako, da boste zopet lahko imeli normalno življenje, kot ste ga imeli pred tem dogodkom.

 

Vse te tegobe naštete zgoraj lahko doletijo staro in mlado, tukaj leta niso pomembna, vsakega lahko doleti bolezen ali poškodba, ki pusti kratkotrajne ali dolgoročne posledice. Da te posledice ne bi bile trajne in da pacient veliko hitreje okreva, je bila izumljena fizioterapija, ki je veja uradne medicine vendar ni tako priznana, če je v privatnih rokah, kar je škoda, ker je tovrstna fizioterapija bistveno boljša od klasične.

Zakaj je tako? Ker se s pacienti ukvarjajo usposobljeni in srčni fizioterapevti, ki vedo za koga in za kaj želijo delati, saj vsi dobro vemo, kako deluje nas zdravstveni sistem, kjer na tovrstno terapijo lahko čakate leta in leta. Nekateri pacienti pa jo potrebujejo takoj, ni pa ti možno izvesti, sploh ne v času korona virusa in pandemije.

Kakovostna fizioterapija na domu bo pacientu olajšala življenje. Ker pride fizioterapevt na dom, nimate stresa s prevozom, ker so taki pacienti običajno slabo pokretni ali celo nepokretni. Potem so v stresu, kako bi prišli na kraj zdravljenja in ali bodo obremenili domače, ki žal danes nimajo dosti časa.

Fizioterapevt bo pomagal tudi psihično, saj je usposobljen, da pacientu vliva veselje, radost in voljo do terapije ter napredka. Dobro tudi ve, kako hitro in koliko bo pacient napredoval, koliko ima možnosti, kar na začetku terapije po pregledu tudi pove. Takrat se pacient odloči, ali bo izbral privatno terapijo in na kakšen način.