Vinil je talna obloga, ki je zelo cenjena zaradi kvalitete in cenovne ugodnosti. Ko nabavljate vinilne talne obloge, pa se morate zavedati, da niso vse kvalitetne, zato vedno izberite debelejše, tri slojne. Te boste lahko uporabil tudi za talno gretje in se ne bodo poškodovale ali se skozi njih ne bodo poznale napake na tleh. Vinil je super zato, ker je povsem odporen na vlago in je primeren za vse prostore, tudi za vlažne. Ker je gladek, se ga da hitro in enostavno očisti in ni občutljiv na čistila. Poleg tega je izjemno lep.

vinil

Ko kupujete vinil, najprej izbirajte med kvalitetnimi. Nato se seveda ozirate po tem, ali ga boste sami lepili ali pa boste kupil že narejenega. Narejen vinil je v večjih ploščah in se sestavlja na klik kot lego kocke. Je izjemno enostaven za polaganje in to lahko storite tudi sami. Prostor boste lahko uporabil takoj in ni treba čakati, da se lepilo posuši. Ne boste imeli prahu in umazanije med delom.

Vinil se lahko položi na očiščena gola tla, na katera se namesti izolacija ali pa na že obstoječo talno oblogo, če ne bo vse skupaj previsoko. Ker pa je vinilna obloga tanka, je možno, da boste vse lahko enostavno položili brez težav. Še posebej je to pomembno tam, kjer so vrata, ki se odpirajo v prostor.

Ko boste izbirali vinil za vaš prostor, je treba vedeti, kakšne bodo stene in pohištvo, ker imate na razpolago preko 700 odtenkov vinila. Večina so imitacije lesa in drugih naravnih materialov. Nikoli ne bo nihče ugotovil, da v resnici nimate parketa ali desk na tleh, ker zgleda povsem enako, še posebej, ko je polakiran.

Vinilna talna obloga je primerna za tiste, ki imate majhne otroke ali hišne ljubljenčke, ker je treba tla ves čas pomivati ni čistiti zaradi umazanije, ki jo pustijo na tleh in zaradi bakterij, ki ne smejo biti tam, da otroci in živali ne zbolijo.