Robotske kosilnice so zadnji hit, ker imamo vse manj časa za urejanje vrta in travnika pred ali okoli stavbe. Ta čudna a lepa in tiha naprava pa dela kar sama tudi, če nas ni doma. In ko se vrnete iz službe, bo vrt že pokošen, kot je treba. Da je uporaba robotske kosilnice vedno bolj priljubljena jek rivo to, je je tako zelo uporabna in pametna. Kar sama zna pokositi, če jo seveda tako sprogramirate, točno do meje, kjer hočete, da je pokošeno. In še zna narediti lepe vzorce na travi, da zgleda kot nogometno igrišče ali pa kaj drugega.

robotske kosilnice

Robotske kosilnice so zelo  tihe, kar ne velja za klasične kosilnice na mešanico, saj delujejo na elektriko. Polnijo se same in ko je treba, se same pripeljejo do polnilne naprave, dobijo dovolj elektrike ter nadaljujejo z delom. Brez vaše pomoči ali asistence, kar je sanjsko. Ker delujejo na elektriko, os tudi bolj varčne, ne smrdijo, ne onesnažijo travnika in ne motijo sosedov, ko se kosi. Niti vas samih. So bistveno bolj zdrave in prijazne do okolja, saj uprolabjjao čisto energijo.

Robotske kosilnice so zmogljive in nekatere lahko pokosijo tudi strme terene do 45 stopinj naklona, kar je zelo veliko. Tako lahko kosijo neraven teren tudi tam, kjer vi niste mogli dostopati. Robotske kosilnice znajo pokositi tudi okli ovir in pod grmovjem, kar samo naredite kar težko s klasičnimi kosami, celo z nahrbtno koso z nitko. Super je to, da ase jo sprogramira na preprost način. To naredi lahko vsak. Potem bo kosila sama, tako kot je sprogramirana. Tudi čas ji lahko nastavite, na koliko časa kosi. Kosila bo, če ste doma ali ne in naredila  vse brez vas. Tako boste prihranili veliko časa in živcev ter tudi energije. Zato se investicija v tako napravo res splača in je dobro, da so jo izumili.