Kampiranje je še vedno najbolj svobodna oblika počitnikovanja, ne glede na lokacijo. Ste lahko v naravi, pa imate še vedno udobje svojega doma v malem. V prikolici ne boste imeli nobenih omejitev, ki nas obdajajo v ostalem svetu in boste lahko svoje počitnice uživali brezskrbno.  Zato je nakup kamp prikolice v Sloveniji smiseln. Predvsem zaradi tega, ker vam bo vse papirje in kar je ostalega treba, uredil prodajalec, uvoznik prikolice, če ni bila izdelana pri nas. To velja za nove in za rabljene prikolice. Kupite pa kakovostno prikolico, ki jo ljudje pohvalijo in so zadovoljni s samo kvaliteto ter razporeditvijo prostora.
kamp prikolice
Za kamp prikolice je značilno, da imajo urejeno na majhnem prostoru vse, kar potrebujete za udobno bivanje enako, kot doma. Imate na razpolago kuhinjo, kopalnico spalnico, shrambo in omare, hladilnik, elektriko, vodo in prostor za orodje ali za kolesa in igrače. Odvisno je, kako veliko prikolico kupite.
Velikost kamp prikolice je odvisna od tega, koliko ljudi jo bo hkrati uporabljalo. Če ste samski ali v paru, potem bo za vas najboljša najmanjša, ker je tudi najcenejša in tudi majhna za pospravljati. Če ste mlad par, ki načrtuje družino ali družina, se splača nabaviti večjo prikolico z več ležišči. Tako boste lahko vsi udobno spali in se res spočili, čemur so namenjene počitnice.
Kamp prikolico lahko v vsakem primeru dodatno razširite z dodatki, kot so baldahini in predprostori ali šotori. S tem si še bolj razširite svoje bivalno okolje in udobje. Nekateri si tako namestijo v predprostoru za kuhanje in kuhajo kar tam, da para in vročina ter vonjave ne zajejmo prikolico. Tako lahko tudi spi več oseb v manjši prikolici, če se vam zgodi sprememba, da ni dovolj prostora v njej. Namestitev je zelo hitra in enostavna. Moderne prikolice so prilagojene temu, da porabite malo časa za to, da se nekje namestite.