Črni petek je eden od bolj priljubljenih dni za vse navdušence nad nakupovanji. Kaj sploh je črni petek za vse tiste, ki niste ravno privrženci spletnega ali navadnega kupovanja. Črni petek, je na nek način nakupovalni praznik, katerega uzvor izhaja iz Združenih držav Amerike, več o tem si lahko preberete na povezavi https://www.info24.si/crni-petek/. Tam je ta praznik seveda še veliko bolj priljubljen kot kje drugje in tudi cene so neverjetno nizke za vse, najbolj pa za gospodinjske aparate in tehnologijo. Črni petek je dan, ki obnori in na katerega se še bolj kot nakupovalci pripravljalo ponudniki v trgovinah, saj, če ne upoštevajo tega praznika praktično nimajo nobenega obiska. Črni petek je res super priložnost, če imate morda ogledan kakšen drag produkt, za katerega niste pripravljeni odšteti tako visokega zneska. Črni petek pride na vrsto, ko se zunaj temperature že močno ohladijo, torej petek v novembru.  Če niste oboževalec nakupovanja med razprodajami ali nasploh v gužvi, vam močno odsvetujemo da se v nakupovalni center odpravite na črni petek, saj so takrat le-ti množično polni. Vsi si želijo,da bi takrat kupili izdelke po čim nižjih cenah, v nekaterih državah pa pride tudi do pretepov in prerivanj, saj se vsi “grebejo” za produkte.

In zakaj ravno ime črni petek? Tako so ga poimenovali zato, ker je v Združenih državah Amerike na ta dan veljal na cesti in v trgovskih centrih pravi kaos. Na ta dan pa imajo vsi prodajalci možnosti, da splezajo na zeleno vejo in se izkopljejo iz rdečih številk, v kolikor jim poslovanje ni šlo ravno po načrtu v tistem tekočem letu. Poleg črnega petka pa je še kar nekaj takšnih razprodaj, ki se odvijajo na račun črnega petka. Poleg črnega petka poznamo tudi cyber Monday, ki se odvija takoj v ponedeljek po črnem petku.

In kaj so najbolj priljubljeni izdelki, ki se jih splača kupiti na črni petek? Takrat vsekakor kupujemo izdelke, ki nekoliko dražji, saj so popusti na takšne izdelke neverjetni.