Kot veste imajo kabli in konektorji velik pomen pri prenosu podatkov. Če pogledamo priključke pri prenosnem računalniku imamo HDMI, ali VGI, USB-A, vhod za polnenje, za mikrofon in slušalke. Vse te uhode bi lahko v bljižni prihodnosti zamenjal koknector USB-C. To je USB konektor naslednje generacije, s katerim bomo lahko polnili računalnik ker bo sposoben prenašati 100w ali prenašati podatke na zaslon in s tem tudi napajati monitor, prenašanje podatkov…

Sedaj v večini primerov uporabljamo USB tipa A, ki ima značilno pravokotno obliko, ki ga najdemo na koncu miške, tipkovnice, zunanjih trdih diskov, slušalk in še na drugih napravah. Obstajajo tudi mini-USB konektorji najdemo pa jih lahko na kakšnih starejših fotoaparatih, ki si ga potreboval za prenost slik in videoposnetkov na računalnik. Novejši model je micro-USB, katerega uporabljamo pri pametnih telefonih ko ga polnemo, ali za prenost podatkov na računalnik. Ravno zaradi tega lahko za ljudi, ki se ne spoznajo na tipe kablov, hitro zmedejo. Na primer odpravlajte se na morje in pakiramo ter pozabimo vstrezen kabel ali vzamemo celo napačnega. Zaradi tega ostanemo brez ustreznega kabla, ki napaja določeno napravo in zaradi tega ker so kabli različni glede tega ne morete nič.

Ravno zaradi takih težav so začeli razvijati tak konektor, ki bi bil zmožen polniti napravo, prenašati sliko na zaslon ali prenašati podatke. Tak kabelj se imenuje USB-C, ki vam bo omogočal vse te funkcije. Kabli z konektorjem USB-C jih je že mogoče kupiti v trgovinah. Seveda USB- kabel nima samo te prednosti. S USB-C boste lahko povezano napravp oskrbovali z 100 W energije in vam bo omogočala resolucijo 4k. Ima pa še eno veliko prednost pred USB-A, ker je USB-C simetričen ne boste nikoli obrnili kabla narobe, pri USB tip A pa se vam je to lahko velikokrat zgodilo. Tako da, z novo generacijo pride boljša tehnologija, ki vam olajša in izboljšaživljenje.