Ko sedite za računalnikom potrebujete res kvaliteten računalniški stol, še posebej če je vaše delo pretežno pisarniško. Priskrbite si dober in kvaliteten stol. Namreč ko sedite dolgih osem ur pred računalnikom, vaša drža ni dobra. Namreč sedeti bi morali čisto v zravnanem položaju in računalniški stol bi se moral prilegati vaši hrbtenici. Preglejte spletno stran ergonomski-stol.si in si naročite dober stol, oziroma ga pokažite šefu in naj vam priskrbi dobre stole. Sigurno se je že dostikrat zgodilo, da ste prišli iz službe in vas je bolel hrbet, najbrž se to dogaja kar pogosto.

računalniški stol

Pametno bi bilo, da bi v službi vsake toliko časa vstali in se razmigali, ter poskrbeli, da ko sedite sedite čimbolj vzravnano. Dober računalniški stol vam bo to omogočal. Prileganje hrbtenici in siljenje na pravo držo med sedenjem. Pomembno je, da ima stol naslonjalo, saj verjetno opazite, da ko sedite na klopi vas hrbet še bolj boli kot običajno. Najdite pozo, ki vam odgovarja tako na klopi še posebej pa na stolu za računalnikom. Ko smo na računalniku, se spozabimo na držo, zato je še toliko bolj pomemben računalniški stol, ki bo skrbel za vašo držo.

Pomembno je tudi da je računalniški stol dovolj visok. Se pravi da so roke v prave kotu, ko jih položite na mizo in da je ekran v višini vaših oči. Če te pogoji niso izpolnjeni je velika verjetnost da bo vaša drža slaba. Če boste nenehno gledali v ekran navzdol vas bo bolela glava. če bodo roke prenizko ali previsoko boste nehote ukrivljali hrbtenico. Dober računalniški stol bo poskrbel, da boste lepo vzravnano sedeli za mizo, medtem ko boste tipkali po računalniku. In se še nekaj, poskrbel bo, da vas hrbet ne bo več bolel in da boste domov prihajali brez bolečin v ramenskem delu in brez glavobolov.