Ko zaslišimo ime Oman nam pride na misel, da je to ime kakšnega šejka, vendar je ime države, ki se nahaja v Arabiji, ki meji na Azijo. Kot vse Arabske države je vera Islamska. Država nudi veliko različnih aktivnosti ter je geografsko zelo zanimiva. Domačini so do tujcev izredno prijazni, najverjetneje ker je država turistično zelo napredna in so vajeni ljudi iz različnih držav.

V državi Oman je nevarnost za krajo praktično neobstoječa. Domačini tam brez premisleka povabijo turiste k njim domov, kjer jim postrežejo z lastnimi jedmi ter zabavo. Imajo izredno željo deliti slog svojega življenja in to izkažejo na zelo dober in gostoljuben način. V nobenem primeru pa jih ne smete vprašati za plačilo, saj znajo biti malo užaljeni. Njihov namen je, da bi na sebe metali kakor dobro luč se more.

Oman

Oman nudi tudi dober razgled na puščavo. Veliko ljudem se zdi beseda puščava dolgočasna, saj takoj pomislijo na kup peska posutega po zemlji in brez bilo kakršnega življenja poleg kakšnega plazilca na tleh. Tisti, ki še ni videl puščave od blizu oziroma jo obiskal, ne ve kakšno doživetje je to. Res je, da ni življenja in podobnega, vendar je pogled iz peščene sipine na sončni vzhod neverjeten. Tako veliko območje samega peska brez bilo česa, da človeku vedeti, kako mali smo v resnici na svetu in da obstaja še kaj drugega kot gosti zeleni gozdovi.

Poleg puščave pa Oman tudi preseneča z otoki. Vkrcate se v ladjo kam vas kasneje zapeljejo na otoke. Med vožnjo lahko opazujete morje ter morsko življenje v njem ali pa se preprosto nadihate svežega zraka in uživate v občutku vetra, ki polzi skozi vaše lase. Z malo sreče boste lahko opazili kako delfini plavajo z vami ob čolnu.

Zaključek je, da Oman nudi veliko aktivnosti in je zelo fotogenična država. Iz njega se boste nedvomno vrnili polno dobrih spominov ter fotografij.