Odpadna medenina, cena se prilagaja čistosti kovine in ceni na borzi, je dobra surovina za reciklažo in odkup. Ko se odkupuje medenina, cena se določa tudi glede na to, kakšna zlitina je, saj gre večinoma za zmes bakra in cinka, vendar je količina obeh kovin zelo različna, zato se na to prilagaja tudi cena. Je pa ta kovina izjemno uporabna povsod. Iz te kovine delajo veliko stvari, kot so kljuke, okrasi za vrata in tudi vrata sama. Če jo imate dosti doma ali v podjetju, se jo splača prodati in tako zaslužiti denar, saj ste za te izdelke morali odšteti kar nekaj denarja. S tem si povrnete vsaj del stroškov.

medenina cena
Kakšna je medenina cena, boste izvedeli, ko boste stopili v stik z odkupovalci in jim pojasnili, kaj točno imate. Glede nato in na dnevne cene, ki jo ima medenina, cena se potem določa iz obeh parametrov tako, da je zelo različna in niha iz dneva v dan glede na cene kovin na borzi. Vendar pokličite in pregledali bodo vašo medenino ter vam povedali, koliko zanjo dobite. Plačajo denar na račun ali v gotovini in to takoj ter se tudi odzovejo takoj.
Seveda se splača, da hkrati prodate tudi druge kovine, če jih imate odveč, kot so železo, baker, aluminij in še bi lahko naštevali. Poglejte na spletno stran in ugotovili boste, kakšni so pogoji odkupa teh kovin in koliko zanje dobite, tam je tudi medenina, cena pa vam bo določena individualno. Odkupujejo od posameznikov in podjetij, enkratno ali periodično, če imate opilke ali druge odpadke, ki so stalni. Tudi, če imate velike kose železa, medenine in drugih kovin, jih bodo razrezali in varno naložili na tovornjak ter odpeljali v reciklažo. S tem varujete svoje okolje, naravo in tudi ves planet, ker je pridobivanje rude veliko bolj umazano ter naravi škodljivo, kot reciklaža.