Kovinoplastika Bled je že nekaj časa na trgu in se je odprlo leta 1964. Na samem začetku so začeli s predelavo plastike, pri čemer so uporabljali tri stroje. Podjetje je že takoj imeli velike odjemalce kot so dobro veliko in znano podjetje Elan, nekdanja Jugobanka, še vedno dobro stoječa Eta, pa hrvaška Podravka in beograjska tobačna tovarna. Odlikovala jih je izjemna natančnost, pri čemer so seveda držali visoke standarde kakovosti. O Kovinoplastiki Bled na tej povezavi http://kovinoplastikabled.si.

Kovinoplastika Bled

Kovino plastika Bled se je vedno tudi držala dogovorov in bila zelo natančna pri dobavi materiala, kar je seveda v proizvodnji zelo pomembno zaradi nadaljnjega dela, da ne zastane. Zato podjetje beleži stalno rast, saj ima vedno več naročil. Ves čas pa tudi posodablja svojo proizvodno linijo. Tako imajo danes precej strojev in tudi zaposlenih.

Ker se je proizvodnja povečeval, so morali sami začeti izdelovati orodja kar doma. Tako so začeli tudi s proizvodnjo orodij za vlivanje plastike za lastne potrebe s čimer se je njihova proizvodnja še razširila. Tako so tudi zmanjšali odvisnost od podjetij, ki so jim dobavljali orodja.

Tako pa so tudi začeli lastno proizvodnjo zanimivih proizvodov iz plastike za široko potrošnjo kot so električne šiviljske in ročne škarje, različne vrste hladilnikov, razne otroške igrače in Rubikove kocke, stoli in podobno.

Ko se je Slovenija osamosvojila so našli nove trge in nove priložnosti ter partnerje na drugih tujih trgih, kar jim je dalo še večja krila kot do tedaj. Tako sedaj prodajajo tako v Nemčiji, kot v Avstriji, Italiji ter Švici. Ker se je podjetje tako močno širilo, so morali zamenjati tudi poslovne prostore, ki jih sedaj imajo v Lescah v industrijski coni, kjer imajo velike proizvodne in razvojne hale.

Kovinoplastika Bled je eno vodilnih podjetij v Evropi za vlivanje in brizganje plastike ter izdelavo orodja za vlivanje in brizganje plastike, zato smo lahko na to podjetje le ponosni, saj zaposluje veliko sposobnih ljudi in pospešuje naše gospodarstvo.