Živimo v sodobnem svetu, kjer se skorajda vsakodnevno uvajajo nove tehnologije. Med te zagotovo spadajo tudi dotične blagajne, ki se uporabljajo v trgovinskih in gostinsko-storitvenih podjetjih. S svojo uporabnostjo, intuitivnim vmesnikom in naprednimi funkcionalnostmi so postale nepogrešljiv del sodobnega poslovanja.

V nadaljevanju bomo predstavili, kako deluje dotična blagajna in katere so njene prednosti.

Blagajna

Kaj vse omogoča dotična blagajna?

Blagajna na dotik je nekaj, brez česar trgovine, podjetja in gostinsko-storitveni obrati skorajda ne morejo več delovati. Predstavlja namreč napredno in inovativno orodje za obdelavo vseh transakcij in upravljanje prodaje.

S pomočjo dotične blagajne je mogoče izvesti plačila, izdajati račune, upravljati zalogo, spremljati urnik zaposlenih, voditi statistiko in analitiko prodaje ter popolnoma optimizirati poslovanje.

Njena ključna značilnost je ta, da temelji na uporabi zaslona na dotik. To omogoča sodobno, hitro in enostavno upravljanje blagajne ter preprost vnos podatkov, praktično le z enim prstom. Na ta način pa so posledično celotni poslovni procesi bolje in hitreje izvedeni, poveča se učinkovitost ter izboljša zadovoljstvo strank.

Hitra in enostavna obdelava transakcij

A to še zdaleč ni vse, blagajna na dotik ima še vrsto ostalih prednosti. Kot že zgoraj omenjeno, je prva med njimi zagotovo hitrost in učinkovitost. Blagajne na dotik omogočajo res hitro in učinkovito obdelavo transakcij. Računi so natisnjeni skorajda v sekundi, vsa plačila pa so takoj vidna in zabeležena, kar omogoča nadzor nad stroški in manjše izgube.

Poleg tega pa zaslonski vmesniki dotičnih blagajn omogoča uporabniku še, da hitro najde in izbere želene funkcije ter vnesene podatke. To je še posebej priročno na primer v gostinskih obratih, kjer je možnost, da se na posamezne mize vnese vse izdelke, ki jih naročijo stranke. To pa posledično omogoča tudi večjo preglednost nad mizami in lažje izdajanje računov.

Ker gre vse to z roko v roki, vodijo dotične blagajne torej tudi v boljše uporabniške storitve. Čakalni čas strank se skrajša, postrežba je boljša, nekatere transakcije se izvedejo celo samodejno. Poleg tega pa je s pomočjo dotične blagajne zelo enostavno tudi upravljanje zaloge. Ta se namreč izvaja avtomatsko, kar pomeni, da se novo blago nato tudi pravočasno naroči, saj nas sodobna blagajna na to kar sama opozori.

Združljivost z drugimi sistemi

Med prednosti dotičnih blagajn se zagotovo uvrščajo tudi integracije z drugimi sistemi oziroma združljivost. Blagajne na dotik se lahko namreč preprosto povežejo z drugimi poslovnimi sistemi, kot so na primer plačilni terminali, tiskalniki in skenerji. To pa omogoča nemoten prenos podatkov in olajšuje celoten proces prodaje.

Tovrsten sistem poslovanja pa je povrh vsega tudi bolj prijazen do okolja. Uporaba blagajne na dotik omogoča zmanjšanje porabe papirja, saj je mogoče račune in druge dokumente hraniti kar na računalniku oziroma izdajati v elektronski obliki.

Blagajna na dotik je torej res nepogrešljiv in zanesljiv pripomoček, ki bi moral biti v vsakem podjetju, tako manjšem kot tudi večjem. Koliko pa pravzaprav pridejo tovrstne blagajne in kakšni modeli so na voljo?

Blagajna

Koliko stanejo blagajne na dotik?

Pri podjetju Pospartner je na voljo več različnih dotičnih blagajn. Ponujajo tako blagajne vrhunskih blagovnih znamk, kot tiste manjše, ki se jih lahko vzame celo na teren. Od tega je seveda posledično odvisen tudi cenovni razpon blagajn. Najbolj osnovne z manj funkcijami se dobijo že za nekaj sto evrov, med tem, ko stanejo tiste najbolj funkcionalne tudi po več tisoč evrov.

Da boste izbrali takšno blagajno, ki bo ustrezala vašim potrebam, se zato priporoča, da razmislite o tem, kaj sploh potrebujete za vaše poslovanje. Ste veliko podjetje z več zaposlenimi, izdajate veliko računov in vsakodnevno opravite več transakcij? Potem je za vas zagotovo primerna bolj funkcionalna blagajna na dotik. V kolikor pa imate manjši gostinski ali storitveni obrat vam morda zadostuje tudi tista manjša z osnovnimi funkcijami.

Če ste v dilemi, katero blagajno izbrati, se lahko obrnete tudi na njihove strokovnjake. Ti vam bodo znali svetovati tako glede modela blagajne kot tudi glede uporabe. Kontaktirajte jih in poenostavite vaše poslovanje še danes!