Vnetje dlesni je v prvi vrsti izjemno nadležna zadeva, saj povzroča res hude nevšečnosti pri prehranjevanju, govorjenju in celo dihanju. Vnete dlesni bolijo in ker se vse skupaj dejansko dogaja v glavi, zelo blizu možganom, se zdi, da je bolečina zaradi tega še večja in strašna. Informacije o tem, kako ublažiti te grozovite nadloge, boste našli lahko na tej povezavi. Vnetje dlesni je v drugem planu še zelo nevarna bolezen, ki lahko pripelje do zelo resnih komplikacij ter do izpadanja zob, zato jo je potrebno obravnavati zelo resno.

Vnetje dlesni

Da bi ublažili vnetje in bolečine ter otekline, lahko uporabite različne domače pristope, kot je grgranje ter žvečenje žajblja, ki ga nikakor ne smete pogoltniti ampak ga izpljunite, da ne bi pojedli bakterij, ki bi vam dodatno škodovale. Vnetje dlesni je možno ublažiti tudi s poparkom iz timijana, ter stalnim izpiranjem s timijanovim čajem. Poskusite lahko tudi s timijanovo tinkturo, bodite pa previdni, saj vsebuje alkohol. Tudi mazila kot je smrekovo mazilo lahko pomaga, kot tudi kamilice, ki so protivnetne. Vsekakor pa ne pogoltnite tega, kar grgrate, vedno se navadite, da izpljunete.

Če se vnetje dlesni ne ustavi in ne izboljša, po nekaj dneh je potrebno nujno obiskati zdravnika, ki bo ocenil, kako resna je bolezen in dal nadaljnje napotke za zdravljenje. Lahko bo pacienta poslal k specialistu ali predpisal določeno vrsto zdravljenja in zdravila. Nujno je potrebno odkriti, zakaj so dlesni vnete in v kakšnem stanju so. Lahko, da gre samo za majhno vnetje, alergijo na hrano ali kakšno drugo snov, lahko pa gre za resno bolezen kot je paradontoza.

Zato morate vnetje dlesni jemati kot nekaj resnega in se takoj lotiti zaustavitve vnetja. Včasih tako vnetje spremljajo tudi krvavitve dlesni in slab zadah iz ust.  Včasih zadostuje že dobra pasta za zobe, ki je namenjena vnetjem ter domača lekarna iz naštetih rastlin, včasih pa je potrebno obiskati specialista, če se zadeva ne ustavi.