Montažna hiša je nekoč veljala za slabše kakovostno kot je klasična zidana hiša, kar pa za sodobne čase zagotovo ne velja veš. Montažne hiše so sedaj narejene iz zelo kakovostnih materialov in so prilagojene ekološkim smernicam, kar zagotavlja visoko kakovost bivanja celotni družini. Izbora kakovostnih materialov za gradnjo montažnih hiš se vedno bolj povečuje, kar naročnikom omogoča res pestro, široko izbiro v skladu z njihovimi pričakovanji in potrebami. Na tem naslovu je res široka ponudba montažnih hiš. Montažna hiša je vse bolj priljubljena, saj naročniki vedno bolj opažajo, da so take hiše narejene kakovostno, po njihovih željah ali serijsko, kar je ceneje in pa hitro.

montažna hiša

Montažna hiša je lahko tako narejena, da ima že izdelane dele sten, ali celotne stene z že vgrajenimi okni in vrati. Dejansko se potem samo sestavijo na določeni lokaciji zato njihova izdelava traja lahko le nekaj mesecev. Cenejše je, če so narejene serijsko. Vsekakor pa lahko stranka sama vpliva na to, kako bo hiša narejena glede na lastne potrebe in želje, kar sicer podraži gradnjo montažne hiše je pa izvedljivo. Montažna hiša je sodoben način bivanja, ki vsekakor podpira tudi ekologijo tako, da je narejena lahko kot pametna in energijsko varčna hiša, če vgradite vanjo na primer toplotne črpalke in samooskrbno pridobivanje energije.

Za montažne hiše velja, da naj bi imelo krajšo življenjsko dobo kot zidane hiše, kar je dejansko mit, saj se vzdrževanje montažne hiše ne razlikuje od vzdrževanja zidane hiše. Ravno tako je potrebno pri montažni hiši paziti na streho, jo vzdrževati, čistiti žlebove, pri lesenih delih pa poskrbeti za zaščito pred škodljivci. Montažna hiša enako tudi zahteva posebno pozornost glede zunanjih sten, ki so izpostavljene vremenskim vplivom. Potrebno je nadzorovati fasado, razpoke in morebitne spremembe, ki jih je potrebno takoj sanirati, s čimer se bistveno podaljša življenjska doba montažne hiše. Večja prednost montažnih hiš je v tem, da so potresno bolj varne od zidanih in cenejše za izdelavo pa še hitro se da vseliti vanje, če se jih naroči na ključ, kar je seveda možno.