Implantat je nova tehnologija zobnih vsadkov, ki se je razvila zadnja leta in še predominate. vsadki so namenjeni tistim, ki nimate zob. Bodisi, da nimate enega ali dveh in več zob, lahko tudi vseh. Bodite pa previdni, da se ne boste odločali za poceni zdravnika in poceni zobni implantat, ker je to kar pogosta napaka pacientov, ki imajo potem lahko težave. Zdravnik vas mora namreč za tak  vsadek pregledati in ugotoviti, če je tkivo zdravo in vaša čeljust tudi. V tem primeru vam lahko vsadi vsadek. Če pa ugotovi, da imate kakšno bolezen tkiv ali zobnih korenin, vnetja ali paradentozo, bo moral najprej izvesti zdravljenje preden vsadi vsadek za zobno krono.

implantat

Zobni implantat mora biti narejen iz kakovostnega titana, ker je njegova površina tako obdelana s posebnim orodjem, da je hrapava in ima luknjice. To je taro, da se potem zobno tkivo zaraste okoli takega implantata, drugače pa meso samo odstopa in se pogosto vname, ker gre zadaj hrana, ki jo je težko očistiti in lahko povzroči karies ter vneta. Zato potrebujete dobrega zdravnika in dober vsadek, ki je precej dražji a se splača.

Če se zadeve v vaših ustih zakomplicirajo, boste ob veliko denarja in časa. Implantat, ki je povzročil vnetje, bo treba odstraniti in ga nadomestiti z drugim. Tako boste ob denar pa ob čas. Kajti za a čas, ko imate  vnetje, bo moral zdravnik vnaprej podstaviti, da bo lahko začel s postopkom vstavljanja implantata.

Zato izberite le kakovosten implantat in zdravnika, ki ve, kaj dela in ne hiti. Gre za vaše zdravje in tudi za vaš izgled. Bolj, ko bodo storitve kakovostne, hitreje boste prišli do rezultata. Tak vsadek zgleda kot vaši zobje, ko se na navije še zobna krona iz keramike. Za  vedno bo tak zob z vami in ga boste morali le čistiti, kot ostale, pa bi vse v redu.