Da bi razumeli astrološko analizo rojstne karte, je treba najprej razumeti, kaj je rojstna karta. Več si lahko preberete na naslovu https://www.astrointegral.com/. Rojstna karta je zemljevid neba, ki prikazuje položaje planetov v času rojstva osebe. Te informacije lahko nato uporabimo za analizo posameznikovega značaja in napovedovanje njegove prihodnosti. Obstaja več različnih načinov za izdelavo rojstne karte, vendar večina astrologov uporablja tako imenovani zvezdni zodiak. Ta zodiak kot izhodišče uporablja stalne zvezde in ne Sonca, zato natančneje prikazuje prave položaje planetov.

Astrološka analiza

Ko imate svojo rojstno karto, jo lahko začnete analizirati. Najprej si oglejte celotno sliko in prepoznajte morebitne vzorce, ki izstopajo. Tako lahko dobite pregled nad značajem osebe in njenim potencialom. Nato si morate ogledati vsak planet posebej in ugotoviti, kako je aspektiran z drugimi planeti. Tako boste dobili podrobnejše informacije o močnih in šibkih straneh osebe. Nazadnje si lahko ogledate položaje planetov v hišah. To vam bo pokazalo, katera področja življenja so za osebo najpomembnejša in na katerih bo verjetno doživela največ izzivov. Z razumevanjem astrološke analize rojstne karte lahko pridobite dragocen vpogled v značaj osebe in njene prihodnje možnosti.

Pri romantičnih odnosih si vsi želimo vedeti, ali smo našli sorodno dušo. Ali je to oseba, s katero naj bi bil za vedno? Bova dolgoročno združljiva? Eden od načinov, kako dobiti vpogled v ta vprašanja, je partnerska astrološka analiza. Pri tem primerjate svojo astrološko rojstno karto z astrološko karto svojega partnerja. To lahko storite na različne načine, vendar je ena izmed najbolj priljubljenih metod t. i. sinastrija. Pri tem se preuči razporeditev planetov in drugih točk v astrološki karti vsake osebe ter ugotovi, kako medsebojno vplivajo druga na drugo. Lahko na primer pogledate, kje se nahaja Sonce vašega partnerja glede na vaše Sonce. Če sta v istem znamenju, to pomeni, da imata veliko skupnega in da sta verjetno združljiva. Ogledate si lahko tudi položaj partnerjevih planetov glede na vašega. To vam lahko da vpogled v to, kako dobro se razumeta in ali se bosta verjetno dobro razumela.