Jutranje meglice, ki jih sledi toplo jesensko popoldansko sonce kličejo po zadnjih vzponih in spustih z najljubšega hriba. Za svojo brezhibno postavo in fizično zdravje smo pripravljeni narediti vse – s takim cestnim kolesom ne morete zgrešiti na poti do vašega cilja.

Zakaj za na pot izbrati cestna kolesa?

Cestno kolo je oblikovano na način, da vam pri kolesarjenju zagotavlja podporo, da svoj cilj, glede na svoje zmožnosti, dosežete v najhitrejšem možnem času – ne glede na to kako oddaljen je cilj. Cestna kolesa so dizajnirana za hitro vožnjo po urejenih in asfaltiranih cestah. Prav zato jih pogosto povezujemo s tekmovalnimi kolesi, ki jih na cestnih dirkah uporabljajo tekmovalci.

 

cestna kolesa

 

Glavna razlike med običajnim in cestnim kolesom je v tem, da je cestno kolo v celoti prilagojeno na razmere na urejenih cestah. Tam boste lahko kolo izkoristili do maksimuma, saj je kolesarjenje na teh poteh hitro, predvsem pa sila enostavno. Težje je, kot pravijo uporabniki, ves čas uporabljati oziroma ohranjati stabilno pozicijo, ki jo sicer ohranjajo kolesarji na dirkah in zagotavlja optimalne pogoje za doseganje hitrosti.

Prednosti za zdravje

Cestna kolesa zagotavljajo številne prednosti za naše fizično in psihično zdravje. Kolesarjenje dokazano vpliva na izboljšanje naših srčno-žilnih lastnosti, poveča moč in prilagodljivost mišic ter izboljša gibljivost sklepov. Prav tako dokazano vpliva na izboljšanje naše telesne drže ter koordinacije gibov, ojača kosti ter zmanjša količino maščob v našem telesu. Številni koristni učinki se v splošnem kažejo v preprečevanju in nadzoru bolezni, prav tako pa kolesarjenje ugodno vpliva na znižanje nivojev stresa. Prav zato je ta športna aktivnost priljubljena tako med mladimi kot tistimi, ki so mladi po srcu. Prepričani smo, da ste tudi sami že sedli na kolo, zgolj zato, da ste naredili nekaj kilometrov in »zbistrili« glavo ter misli. Cestna kolesa vam pri tem enostavno pomagajo. Dizajnirana so zato, da vam pomagajo dosegati visoke hitrosti, kar ugodno vpliva na izločanje adrenalina, pa tudi hormonov sreče. Le poizkusite!