Žične ograje so lahke in spuščajo svetlobo skozi, vendar so trdne in skoraj neuničljive, dobite ji tukaj https://www.oventura.si/zicne-ograje/ kjer jih naročite. Lahko vam jih tudi montirajo. Kakovostne žične ograje so vsestransko uporabne za ograjo okoli stavb, vrtov, posesti, hlevov in objektov, dvorišč ter vsega, kar se mora zavarovati pred živalmi ter prišleki. Nekateri na vrhu postavijo še bodečo žico, da take ograje nobeno bitje ne preskakuje ali prepleza. Te ograje so zelo v redu tudi zaradi tega, ker so poceni in z njimi lahko za normalno ceno ogradite res velike površine okoli javnih stavb na primer ali vodnih zbiralnikov.

žične ograje

Kakovostne žične ograje so izdelane iz žice, ki nikoli ne rjavi in je jeklena ter izjemno trdna, da zdrži tudi nalet divjadi ali kakega vozila. Ni je potrebno vzdrževati, zato z njo ne boste imeli nobenega stroška za vzdrževanje in servis. Ni vam je niti treba pregledovati. Žične ograje se enostavno postavijo in že delujejo.

Najbolje je, da se zanje naredijo temelji, v teh temeljih, za katere je najboljše, da so betonski, pa naj bodo kovinski, proti koroziji zaščiteni drogovi, ki držijo žično ograjo. Ta se poveže z dodatnimi žicami na drogove in je ne more potem nič premakniti razen, če se jo kdo loti z izjemno močnimi škarjami oziroma kleščami za žico.

Žične ograje ne potrebujejo temeljev oziroma škarpe, če tega ne želite, ali bi bilo za vašo površino to predrag poseg in morda tudi nesmiseln, če je zemljišče, ki ga boste ogradili, v naravi. Takrat se za te ograje postavijo drogovi, ki so zabiti v tla in se nanje pripne žično ograjo. Ograje iz žice so različnih višin tako, da lahko izberete tako, kot menite, da je najboljša za vas. Če se bojite divjadi, mora biti visoka vsaj 2 metra, če ne več, da bo učinkovita. Še posebej okoli sadnih nasadov, ki jih divjad preko zime lahko uniči.