Z lastno sončno elektrarno se lahko znebite skrbi glede naraščajoče cene električne energije. Več si lahko preberite na naslovu https://sol-navitas.si/. Z njeno pomočjo dosežete nižje mesečne stroške energije, saj pridobljeno energijo iz sonca lahko uporabite za lastne potrebe. Sončna elektrarna vam ponuja brezplačen in popolnoma čist vir energije, ki je na voljo v neomejenih količinah. To pomeni, da se boste že v kratkem času začeli zavedati prihrankov na računih za elektriko, hkrati pa zmanjšujete svojo odvisnost od klasičnih virov energije.

Postavitev lastne sončne elektrarne je trajnostna rešitev, ki aktivno skrbi za okolje. Z izkoriščanjem obnovljive energije zmanjšujete izpuste toplogrednih plinov ter dajete svoj prispevek k ohranjanju naravnih virov in zmanjšanju ekološkega odtisa.

Sončne elektrarne

Zakaj investirati v veliko sončno elektrarno?

Lastniki velikih površin streh ali travnikov imate odlično priložnost, da izkoristite sončno energijo za proizvodnjo električne energije. S tem se lahko zmanjšajo stroški električne energije, ki bi sicer ostali visoki, ter hkrati prispeva k zeleni energetski prihodnosti. Investicija v veliko sončno elektrarno se običajno povrne v štirih do petih letih. To pomeni, da boste kmalu začeli beležiti finančne koristi investicije in obenem tudi prispevali k ohranjanju okolja.

Zakaj lahko zaupate podjetju Sol Navitas?

Podjetje Sol Navitas je eden izmed največjih ter strokovnih partnerjev na področju izgradnje sončnih elektrarn v Sloveniji. Z njihovimi izkušnjami, ki segajo vse od leta 2008, vam zagotavljajo kakovostno in zanesljivo izvedbo projekta. Njihov pristop temelji na postavitvi sončnih elektrarn na ključ, kar pomeni, da prevzamejo odgovornost za celoten proces, vključno z načrtovanjem, postavitvijo in vzdrževanjem. Stranke so najvišje ocenile njihove storitve. Zavedajo se, kako pomembno je vaše zaupanje, zato se trudijo zagotoviti zanesljivo delo in izpolniti vaša pričakovanja. S tem se uvrščajo med najbolj izkušene in zanesljive ponudnike za postavitev sončnih elektrarn v Sloveniji.

V tem dolgem obdobju so uspešno postavili več kot 3000 sončnih elektrarn, katerih skupna moč presega 60 MW. Njihova dejavnost sega preko meja Slovenije – delovali so tudi na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji ter Veliki Britaniji. Za njihove projekte izbirajo le preizkušene in visokokakovostne komponente, hkrati pa so konkurenčni glede cen.

Za vas prevzamejo celoten postopek – od začetnega ogleda lokacije, urejanja pogodb in potrebne dokumentacije, do faze postavitve, priklopa ter zagona sončne elektrarne. Pomagajo tudi pri pripravi potrebne dokumentacije za pridobitev nepovratnih sredstev in kredita Eko sklada. Na voljo so tudi za celovito vzdrževanje vaše sončne elektrarne.

Manjše sončne elektrarne za samooskrbo

Sol Navitas vam omogoča postavitev manjših sončnih elektrarn za samooskrbo po vsej Sloveniji. Njihova ponudba vključuje tudi možnost postavitve po sistemu “na ključ”, kar vam zagotavlja celovito storitev, vključno z ureditvijo vse potrebne dokumentacije.

Optimalna samooskrba z električno energijo

Ponujajo sončne elektrarne za samooskrbo, opremljene z razsmerniki in optimizatorji Solar Edge, ki ustrezajo Pravilniku o tehničnih zahtevah naprav za samooskrbo z električno energijo iz obnovljivih virov. Uporabljajo solarne module priznanih svetovnih proizvajalcev, kot so Longi, Jolywood, Trina Solar, Yingli Solar, Luxor Solar, kar zagotavlja visoko učinkovitost samooskrbe z električno energijo.

Inovativna nosilna konstrukcija za zanesljivo pritrditev

Za pritrditev modulov na streho uporabljajo lastno aluminijasto nosilno konstrukcijo Consol, ki je rezultat njihoega lastnega znanja in izkušenj. Ta konstrukcija je prilagojena različnim vrstam kritin ter omogoča stabilno in varno pritrditev. Ponosno lahko izpostavijo, da nudimo 10-letno garancijo, da zaradi montaže sončne elektrarne ne bo prišlo do zamakanja strehe.

Velike sončne elektrarne za poslovne objekte

Če imate na poslovnem objektu obsežno streho, ki je velik del dneva izpostavljena sončni svetlobi, ter ste velik porabnik električne energije, razmislite o postavitvi večje sončne elektrarne po priključni shemi PS2. Ta pristop vam omogoča izkoriščanje večine proizvedene električne energije za lastne potrebe, kar vam lahko bistveno zniža stroške porabe električne energije. Ob optimalnih pogojih se vam lahko investicija že povrne v petih letih.

Sončna elektrarna za brezplačno in čisto energijo

Sončna elektrarna vam omogoča dostop do brezplačnega in povsem čistega vira energije, ki je na voljo v neomejenih količinah. S pravilnim financiranjem prek Eko sklada pa je mesečni obrok kredita lahko celo nižji od prejšnjih stroškov za elektriko. To pomeni, da se lahko prihranki začnejo že v prvem mesecu delovanja elektrarne. Ne pozabite tudi na pozitiven vpliv na okolje.

Pravilna velikost sončne elektrarne za samozadostnost

Za štiričlansko družino je primeren sistem sončne elektrarne, ki lahko proizvede približno 12 kW energije. S tem lahko dosežete visoko stopnjo samozadostnosti z električno energijo.

Pomembnost orientacije in nagiba strehe

Izbira ustreznega kota in orientacije strehe je ključna. Idealno so primerne velike, neprekinjene površine streh brez ovir, kot so frčade ali strešna okna. Streha naj bo nagnjena pod kotom med 20 in 40 stopinj. Najbolj optimalna usmeritev je proti jugu, vendar dobro proizvodnjo omogočata tudi smeri proti jugovzhodu in jugozahodu.