Ste tudi vi pred kratkim v svojo družino »dobili« majhno novorojeno dete? Potem veste, da je previjalna miza nujni del vašega vsakdana – a izbira previjalne mize sploh ni tako preprosta in enostavna kot se morda zdi na prvi pogled.

Rojstvo otroka je nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi dvema zaljubljencema – le pomislite, kako lepo bi bilo v rokah držati nebogljeno bitje, ga crkljati in se z njim »pogovarjati«, ga učiti stvari, ki se nam zdijo popolnoma samoumevne (npr. hoja, uživanje hrane in pijače), mu razkazovati svet in se z njim veseliti novih izzivov. Otroci so tako prikupni, da jih le redkokdo ne mara. Poleg tega so otroci edina zares iskrena bitja, ki nam bodo brez ovinkarjenja in ozira na to, kaj si bomo mislili o njih, vse povedali tako kot je.

A preden otroci postanejo kolikor toliko samostojni, so vsaj eno leto popolnoma odvisni od pomoči odrasle osebe, največkrat staršev – potrebno jih je hraniti, oblačiti, slačiti, »vozičkati«, previjati in še kaj bi se našlo.

Previjalna miza je nekaj, kar boste zagotovo potrebovali, če pričakujete naraščaj – le kako boste sicer previjali otroka? Kam boste postavili previjalno mizo je odvisno le od vas. Lahko se odločite in jo postavite v kopalnico ali stranišče, kjer je v bližini na voljo tudi umivalnik in koš za smeti, lahko pa jo postavite v otroško sobo oz. v sobo, kjer bo otrok spal. No, če pa se ne morete odločiti za stalno mesto, kjer boste previjali otroka, si lahko omislite tudi dve previjalni mizi in ju postavite v dva ločena prostora.

previjalna miza
Ob previjalni mizi boste z dojenčkom preživeli kar nekaj časa, zato poskrbite, da bo miza kvalitetna in skladna s prostorom. Previjalna miza je kos pohištva, ki ga ni potrebno takoj zavreči – tudi ko otrok odraste je lahko priročen kos pohištva za shranjevanje različnih stvari. Mize so narejene iz različnih materialov, zato se pred nakupom dobro pozanimajte o vseh prednostih in slabostih.