Nadstreške nad vrati, balkoni, okni in terasami ter garažami je najbolje pokriti z materialom, ki je polikarbonat in je prosojen ter zelo trden ter lahek. Polikarbonatne plošče so moderen material, kot umetno steklo. Lahko so debele ali srenje in tanjše, odvisno je kaj prekrivate, kakšen padec ima nadstrešek in koliko imate pri vas snega. Večja, kot je površina in možnost večjih količin snega, bolj polne ter debele plošče kupite. Njihova prednost je, da so izjemno lahke, kar je dobra novica za konstrukcijo. Pa še cenovno so bolj ugodne od drugih strešnih kritin.

kritina
Te plošče lahko narežejo na velikosti, kot jih naročite, ker je v ceno že vštet razrez in jih zmontirate sami. Če pa bi želeli, vam lahko vse naredijo mojstri, vam lahko postavijo novo konstrukcijo ali obnovijo že obstoječo. Lahko vam vse še namontirajo in boste izjemno zadovoljni, ker bo izpadlo zelo lepo ter moderno. Za novogradnje je bolje, da je kovinska konstrukcija, za starejše in podeželske hiše pa se lahko namesti tudi lesena, ki sodi zraven k izgledu take stavbe.
Veliko ljudi s to kritino pokriva tudi rastlinjake in tople grede, ker so plošče prosojne in prepuščajo svetlobo. Zato so cenjene, ker tudi, če imate pokrito teraso na primer, ni treba prižigati luči, saj skozi streho sije sonce oziroma je svetlo preko dneva. So pa UV zaščitene tako, da lahko pod njimi sedite in vas sevanje ne bo doseglo, ampak le čista blagodejna svetloba.
Za ceno se pozanimajte po predračunu, ker bodo potrebovali podatke, kot so površina, ki jo boste prekrili, debelina plošč in ali so polne ali votle. Tudi, če jih boste dali montirati mojstrom, bo cena še malo drugačna, vendar končna. Se pa splača, da vam vse skupaj hitro ter kakovostno namestijo mojstri, ker bodo tudi vse zaščitili proti koroziji in boste imeli dolga desetletja mir. Ta kritina se res splača, zato pohitite, ker jo hoče imeti vse več ljudi.