Doba priprava materialov za nanos lakov oziroma barv je osnova za odličen končni rezultat. Materiale, vključno s kovino, plastiko, lesom, kamnom, steklom in betonom, je potrebno pred nanosom dobro očistiti, utrditi ter odpraviti morebitno korozijo. Za to poskrbi peskanje. Ste zanj že slišali?

Kaj je peskanje?

Peskanje je posebna tehnika pri kateri se s površin odstrani odvečna umazanija, prisotna korozija ter utrdi material, da je pripravljen za nadaljnje postopke. Tehnika ne zahteva uporabe kemikalij, je varna in neškodljiva, hkrati pa prijazna okolju. Tehnika zagotavlja odlične končne rezultate in je primerna za široko uporabo – od avtomobilske, kemične, letalske, elektro do farmacevtske industrije.

peskanje

Rjo enostavno odstrani peskanje.

Zakaj izbrati peskanje?

Se tudi vi soočate s težavami z brušenjem površine materiala? Verjemite niste edini. Številne stranke, ki se odločijo za peskanje to naredijo, ko ugotovijo, da brušenje ne zagotavlja dovolj dobrih rezultatov, ob tem pa je še dodatno časovno izjemno zamudno. Če se vaše podjetje sooča z velikimi potrebami po obdelavi površin, bo peskanje prava izbira. Velike kapacitete, natančna izvedba, nadzor nad obdelanimi produkti so tisto, kar izbiro peskanja samo še poudari. Ne razmišljajte predolgo in poiščite poslovnega partnerja s katerim boste delo opravili hitreje, enostavneje, natančneje, predvsem pa zagotovili še boljše zadovoljstvo vaših uporabnikov.

Načini in izvedba peskanja

Na voljo je več različic peskanja – od veliko in maloserijskega do terenskega. Velikoserijsko peskanje zagotavlja ponovljiv postopek po vnaprej standardizirani metodi dela, kjer delo poteka s pomočjo posebne peskalne komore. Ta zagotavlja učinkovitost in hitro zagotavljanje storitev ne glede na količino in obseg izdelkov. Podobno deluje maloserijsko peskanje, kjer se zagotavlja peskanje vseh materialov – razlika bo le v postopku peskanja materialov, ki rjavijo ter tistih, ki ne. Za vse, ki svojih izdelkov oziroma površin, ki potrebujejo peskanje ne morete spraviti do podjetja, pa je na voljo terensko peskanje. Slednjega opravljajo posebne terenske ekipe, ki za peskanje poskrbijo, kar pri vas. Super, kajne?