Prostata je moška žleza, ki skrbi za to, da je telo čisto, saj moški nima odprtine, skozi katero bi se čistil, kot ženske. Tukaj preberite kakšne težave vam lahko povzroča prostata, če ni več funkcionalna. Predvsem so znaki ti, da ne morete urinirati, da vas peče pri tem in da imate neprijetne pritiske v predelu mod, ker se je ta pomembna žleza preveč povečala. To je nevarno za to, ker se lahko spremeni v rakave celice. Največkrat sicer ni tako, se pa lahko zgodi, zato morate k zdravniku v primeru, da imata zgoraj opisane težave. Naj vam ne bo nerodno, ker gre za vaše življenje.

prostata
Ko se prostata poveča, je to zaradi vaše nepravilne in slabe prehrane, zato morate to najprej spremeniti, če hočete, da se izboljša, kajti zdravila pomagajo delno. Prostato povečajo maščobne celice, ki nastanejo zaradi uživanja živalske hrane, ki se ne topi v vodi in tudi ne v telesu ter ostaja nalepljeno v celicah. Telo tega ne more prebaviti in izločiti, razen skozi zelo hud napor, ki pa ga večina od nas nima. Zato imajo večinoma s prostato težave starejši moški, ker se jim maščoba nabira z leti in ne gre ven.
Povečana prostata se lahko zmanjša tudi z nekaterimi naravnimi rastlinami, iz katerih so narejeni pripravki za pomoč pri težavah s prostato in dokazano pomagajo. Veliko moških se odloča za naravno zdravljenje in ne sintetično, kakršno jim je ponujeno s strani zdravnika in farmacije. Nekateri pa sprejmejo tudi to možnost.
Če ne boste ukrepali, se bo prostata tako povečala, da boste morali na operacijo, drugače bo vaše življenje ogroženo, zato raje ukrepajte zdaj. Če pa se boste dobro prehranjevali, pa do tega sploh nikoli ne bo prišlo. Pozanimajte se v lekarni ali na zgornji spletni strani, katere rastline pomagajo pri zmanjšanju prostate. V večini primerov vas bo zdravnik pregledal in če žleza ni maligna, vas bi domov poslal le na opazovanje.