V hladnih dneh je boleče grlo zelo nezaželena stvar saj zaradi težjega požiranja se ne moremo sprostiti. Gre pa najpogosteje bistvu za za okužbo zgornjih dihal. Zato pa imamo tukaj smrekovo mazilo za boleče grlo- ali je učinkovito? Učinki smole smrekovega drevesa so nam na svetu v pomoč že od leta 1990, saj nam neguje kožo globinsko in površinsko, krepi njen obrambni mehanizem in spodbuja prekrvavitev ter njeno delovanje. Če želimo da boleče grlo odneha potem namažemo smrekovo mazilo na tanko večkrat dnevno za močnejše učinke pa se lahko uporabi smrekove obloge.

boleče grlo

Boleče grlo je torej ena nadležna stvar. Pogosta bolezen ko slišimo besedi boleče grlo je angina, popularna predvsem pri majhnih otrocih ampak seveda tudi pri odraslih. Zaradi angine imamo boleče grlo in ponavadi je njen povzročitelj bakterija ali pa beta hemolitični streptokok skupine A, ali pa nastane angina kot sekundarna okužba. Ob hladnih zimskih dneh se torej oblačite toplo in spijte kakšen topel čaj, da se poste izognili vstopa bakterij v vaše telo.

Če imate boleče grlo lahko izveste ali je bakterijska okužba tako, da če se vam pojavijo tej naslednje navedeni znake. Boleče grlo, povišana telesna temperatura, povečane bezgavke na vratu in pa tudi gnojni čepki na mandljih. Da pa bi izvedeli ali je naše boleče grlo virusna okužba pa so znaki naslednji: izcedek iz nosu, hripavost, pordele beločnice in afte v ustih. Znaki za prehlad so: vnetje srednjega ušesa, sinusov in boleče grlo in druge podobne zadeve.  Potem pa poznamo še znake za virusno gripo kateri pa so visoka telesna temperatura, bolečine v sklepih, suh in dražljiv kašelj, boleče grlo, bruhanje, driska, majhen apetit ali celo izguba apetita, glavobol, težave z spanjem in pa utrujenost ter izčrpanost. Pokažite spoštovanje svojemu telesu in se zavedajte, da se živi le enkrat in ga izkoristite za potovanje, ne pa ležanje v postelji.