Brezglutenska dieta je vedno bolj popularna in cenjena. Ugotovi, ali je res tako učinkovita, zato klikni tukaj za več informacij. Gluten je dejansko kot lepilo za črevesje in celice ter organe in zna narediti precej škode, če se ga uživa pretirano. Zato je brezglutenska dieta zelo učinkovita pri raznih alergijah na gluten, na žita, pri debelosti in zakisanosti telesa. Največ škode naredi pšenica, še posebej, če je drobno mleta, kot bela moka, ki dobesedno naredi lepilo v črevesju. Ne zaostajajo pa tudi druga žita. Zato celice ne morejo nič, se niti očisti in niti dihati, zato imate lahko hude bolezni in težave.

brezglutenska dieta

Brezglutenska dieta je nujna za tiste, ki so legalni na gluten in teh je vedno več, še največ je otrok. Težava je dejansko v tem, da so vse jedi večinoma narejene iz moke in jim je moka tudi dodana, ki pa ima največ glutena.

Ljudje so se navadili na uživanje kruha in pšeničnih izdelkov, ki jih je daleč največ v trgovinah in doma. Najhitreje je narediti sendvič ali najslajše je hrano jesti skupaj s kruhom. To je velika napaka. Starši že dojenčkom dajejo glutensko hrano, kar jih lahko zaznamuje za vse življenje.

Dejansko potem dojenčki postanejo občutljivi na gluten in alergični in je zanje brezglutenska dieta nujna, lahko vse življenje. Starši se bi morali zavedati, da dojenčke ne bi smeli prezgodaj uvajati v glutensko hrano, ker niso odporni in nimajo razvitega prebavnega trakta.

Kot vidimo, je za nekatere brezglutenska dieta res nujna in za ostale je zelo koristna, da se od časa do časa telo sprosti in osvobodi zakisanosti, ki ga povzroča tudi gluten. Gluten pa vsebujejo vsa žita, največ pšenica, ki jo človeštvo uporablja daleč največ in z njo celo trguje na borzah. Gluten lahko tudi zasvoji in uniči naše zdravje, če se ga preveč uporablja. Zato se ognite v veliki meri vsem glutenskim izdelkom in jejte tiste, ki glutena nimajo.

Katera hrana pa ne vsebuje glutena? Vs, ki ni pšenica. Zato nekateri namesto pšenice in žit uporabljajo koruzo, riž, ajdo, krompir in jedo druge ratline. Nekateri jedo tudi meso, ki glutena nima, ni pa najbolj zdravo, zato razmislite, kaj boste dejansko jedli.