Tečaj ličenja vam lahko na teoretičen in praktičen način približa strokovno ličenje ter nego obraza. Dandanes, v porastu uporabe socialnih omrežij, je postalo poznavanje obeh področij pomembno. Skrb za lastno nego obraza pripomore k lepemu videzu pa tudi zdravju kože, znanje na področju ličenja pa je postalo zelo priljubljeno in tudi dobičkonosno.

tečaj ličenja

Nega obraza in ličenje
Nega obraza koži vrača mehkobo, jo globinsko očisti in jo vrača v ravnovesje. Prav tako se s primerno nego kožo nahrani in navlaži, kar preprečuje proces prezgodnjega staranja. Koža, ki je primerno negovana, je čista in gladka, izgleda pa bolj sijoče ter sveže. Navadno tečaj ličenja vsebuje še elemente nege obraza, saj je ravno čista in zdrava koža osnova za lepši izgled ličil na obrazu.

Pridobljeno znanje na tečajih ličenja
Kaj vse vas lahko dober tečaj ličenja nauči? Navadno se začne z osnovami, kot je pravilno čiščenje čopičev, spoznavanje osnovne opreme in pripomočkov za ličenje ter pomen higiene v praksi. Nadaljuje se s preučevanjem anatomije obraza, z informacijami o osnovni negi kože in s pomenom uporabe pravilnih izdelkov. Prav tako se na tečajih ukvarja s pripravo kože na ličenje in obstojnostjo ličil. Tečaji navadno vključujejo še razumevanje pomena svetlobe pri ličenju, pomen pravilne izbire tona podlage in pa tehnike prikrivanja nepravilnosti kože. Prav tako pa vključujejo učenje pravilne izbire čopičev in naravno senčenje oči ter ostalega obraza. Vse našteto se najprej predstavi v teoriji, nato pa še v praksi. Tako ima vsak udeleženec tečaja priložnost, da vso prejeto znanje samostojno preizkusi v praksi.

Komu je tečaj ličenja namenjen?
Tečaji ličenja so namenjeni vsem, ki se želijo naučiti nekaj novega s področja nege obraza in ličenja. Tečaji so primerni tako za začetnike, kot za tiste, ki imajo na področju ličenja že nekaj predhodnega znanja, pa bi želeli to znanje nadgraditi. Tečaji pa so namenjeni tudi tistim, ki si želijo nadaljevanje kariere na lepotnem področju.