Kanalete so super za odvajanje odvečne vode s površin, kot so dvorišča, ceste, parkirišča in druge površine ter tudi v stavbah, na primer v kuhinjah ali delavnicah. Najbolj priporočamo nakup kvalitetne kanalete v podjetju 2pr d.o.o., kjer se s tem ukvarjajo strokovnjaki za vodne ceste. Kanalete so raznih oblik in načinov izvedbe, odvisno je, kaj potrebujete. Najbolj pogoste so z rešetkami it tudi take, ki zadržijo umazanijo ter olja, da ne odtečejo v odtok in v naravo.

kanalete

Kanalete so najbolj elegantna rešitev za vaše dvorišče ali parkirišče, da ljudje med dežjem ne hodijo po jezerih vode do avta ali iz avta. Te vodne ceste so tako speljane, da lahko sproti požirajo tudi zelo velike količine vode in se odtoki ne zamašijo oziroma voda ne teče preko kanalov za odvajanje kanalske vode. Rešetke pa zaščitijo kanale, da se ne zamašijo.

Enako vlogo imajo seveda v kuhinjah, da se odtoki ne mašijo in da je seveda kanal za odtok vode zaprt, da si kdo ne poškoduje nogo. Take rešetke boste srečali tudi v kurilnicah in kopalnicah ter delavnicah, kjer je nevarnosti izpusta vode ali drugih tekočin. Če gre za druge tekočine, pa je potrebno dati v kanale posebne lovilce, da ujamejo maščobo ali nevarno snov, preden lahko pride v naravo.

Zato nabavite kakovostne kanalete, ki bodo izpolnjevale svojo funkcijo. Kakovostne kanalete pa pomenijo take, da so iz trdnega nerjavečega materiala, kot je kovina in da se preko njih lahko hodi in vozi. Dobro morajo biti tudi zaščitene pred prerjavenjem in korozijo.

Najboljše rešetke so tudi testirane in imajo certifikate kakovosti, ki jih podeljuje neodvisna organizacija za kakovost, ki nadzira potek proizvodnje in vgradnje kanalet. Poiščite ta certifikat in vedeli boste kateri proizvajalec je dober. Ozrite pa se po zgornji povezavi, kjer enega najboljših tudi predlagamo in garantiramo, da boste zadovoljni tudi vi.