Revizija je lahko notranja ali zunanja, je pa nujna za podjetja, ki želijo poslovati transparentno ter v skladu z vsemi pravili, ki jim je težko slediti. Dobrega revizorja najdete na tej povezavi http://www.loris.si/. Pomagal vam bo najti morebitne nenamerne pa tudi namerne napake, da se izognete težavam v poslovanju ter seveda neprijetnem ter nepotrebnim kaznim, ki jih naloži inšpektor. Kakovostna in natančna revizija bo prehitela vsakega inšpektorja ter njegov pregled. S tem, da bo vaše podjetje postalo pregledno in pravilno, boste dosegli velik ugled pri strankah, poslovnih partnerjih ter regulatorjih, ki se vas bodo zapomnili kot dobro podjetje.

revizija

Notranja revizija se izvaja s pomočjo  vaših usposobljenih in zanesljivih sodelavcev, ki morajo biti natančni ter zaupanja vredni ali pa zanesljivega računovodstva. Če takih nimate, je dobro, da naročite zunanjo revizijo, ki jo izvedejo neodvisni in certificirani revizorji in računovodje v sodelovanju z vašim podjetjem. To pomeni, da jih je potrdila država kot zaupanja vredne ter sposobne revizorje delati s podjetji neglede na njihovo velikost.

Zunanja revizija preveri vse vaše dokumente, računovodstvo in poslovanje z namenom izboljšanja poslovanja ter odprave napak pri tem. Revizor, ki je certificiran, odgovarja s svojim podpisom ter licenco, da je vse prav pregledal in da vse je tako, kot mora biti, drugače je kaznovan. Zato je zunanja revizija priporočena in jo uporabljajo vsa večja ter resna podjetja.

Če pa se povežete z zunanjim računovodstvom, ki je usposobljeno, pa vam že to računovodstvo samo po sebi naredi kvalitetno notranjo revizijo, ki jo lahko preveri zunanji revizor, vendar največkrat to ni potrebno, če je vaše računovodstvo res usposobljeno. Zato premislite, katero računovodstvo boste najeli, ker niso vsa dobra in sposobna. Računovodstvo je ključnega pomena pri poslovanju vsakega podjetja neglede na njegovo velikost.