Proteini so bolj znani kot beljakovine, za katere vsi vemo, kako zelo jih potrebujemo za zdravo rast mišic, za naš razvoj in življenje. Na spletni strani pod blagovno znamko The nutrition boste našli podrobna pojasnila o proteinih in športni prehrani s proteini. Dejansko jih posebej športniki ne vnašajo dovolj v telo s samo redno prehrano, da bi se razvilo mišičevje, zato je potrebna ali dodatna hrana ali nadomestki običajnih obrokov z mesom, mlečnimi izdelki ali žitaricam in oreški in stročnicami.

Kateri koli proteini, naj bodo živalskega ali rastlinskega izvora, jačajo mišice in jih naredijo močne, hkrati pa tudi nase lahko vlečejo več vode, zato se lahko pri tem poveča tudi telesna teža. če tega nočemo, je potrebno jemati drugačne odmerke proteinov, druge produkte in je rezultat počasnejši vendar gotov.

Proteini, ki so dodatki k hrani ali pa nadomestki obrokov, so lahko v obliki proteinskih ploščic, napotkov ali kapsul, ki jih lahko uživamo vsi, neglede na to, ali smo športniki ali ne. Beljakovine potrebujemo vsi, tudi tisti, ki sedijo veliko za računalnikom v pisarni. Beljakovine tudi poskrbijo za to, da se naše telo regenerira bistveno hitreje, saj je večina našega telesa dejansko zgrajena prav iz beljakovin oziroma proteinov.

Prehranski dodatki s proteini so odlična izbira za hitrejše rezultate pa tudi, ko ne moremo vnesti dovolj beljakovin v telo na dnevni ravni. Pojesti bi morali res velike obroke, kar lahko je problem, saj bomo to težko prebavili, imeli bomo občutek zabasanosti črevesja in želodca.

Lahki proteini so v zmernih obrokih v napitkih in kapsulah, so skoncentrirani in so tako za vsejedce kot za vegetarijance ter za vegane posebej pripravljeni, tak oda lahko vsak za sebe izbere tiste, ki jim najbolj ustrezajo i tudi učinkujejo. Vsi so enako učinkoviti in za vse je enako poskrbljeno. Veganska hrana pa je zadnje čase pravi hit, tako da lahko preizkusite vse in se odločite za najboljšo različico za sebe.