Na https://www.mali-vragci.si/otroske-posteljice-in-zibelke najdete najkvalitetnejše otroške posteljice na trgu.

Na tržišču ponujajo 3 različne vrste posteljic: ob posteljne, prenosljive in običajne posteljice. Te so običajno v dveh standardnih dimenzijah 120×60 cm ali 140×70 cm.

otroške posteljice

  • Prednost ob-posteljne otroške posteljice je ta, da imate vašega otroka vedno v svoji bližini. Tudi med dojenjem ponoči, ne boste rabile veliko korakov, da pridete do otroka. Njena slabost je ta, da je narejena večinoma v manjših dimenzijah, to pa pomeni, da jo bo otrok zelo hitro prerasel. Z njeno uporabo pa obstaja tudi tveganje, da se bo otrok navadil biti vedno v vaši bližini in bo tako selitev v svojo sobo veliko težja.
  • Prenosljive otroške posteljice so primerne npr. če otrok prespi pri starih starših. Njihova prednost je, da zavzamejo zelo malo prostora, lahko jih uporabite tudi kot stajico. Njihova slabost je ta, da blazina v prenosni postelji ne more nadomestiti kvalitetnejše blazine.
  • Običajne otroške posteljice vedno izbere največ ljudi in so najbolj prodajane. Otrok, jo lahko uporablja več časa. Vse otroške blazine je mogoče dobiti v dimenziji 120 x 60, dimenzije 140 x 70 pa niso vedno na voljo. Ne zavzame veliko prostora, otrok pa se v njej počuti varno.

Veliko posteljic ima nastavljivo višino ležišča. Ko je dojenček še majhen in se ne more sam dvigniti, je priporočljivo ležišče dvigniti višje. Tako boste pri odlaganju pri dvigovanju dojenčka poskrbeli za svoj hrbet. Ko dojenček zraste, lahko ležišče znižate. Tako boste preprečili tudi padce pri plezanju skozi ograjo.

Ker se vsak padec za otroka lahko konča slabo, morate biti pri nakupu posteljice pozorni na dovolj ozke presledke med prečnimi stranicami. Razdalja med letvicami mora biti manjša od 8 cm, tako se tudi otrokova rokica ne more zatakniti mednje. Morate pa jo zaščititi tudi z obojestransko zaščito iz blaga, za še večjo varnost vašega otroka.