Zamrzovalna skrinja je gospodinjski aparat, ki se običajno uporablja za shranjevanje živil. Zamrzovalna skrinja običajno vzdržuje temperaturo okoli -18 stopinj Celzija, kar pripomore k ohranjanju svežine živil in preprečuje njihovo kvarjenje. Na trgu so na voljo različne vrste zamrzovalnikov. Da bi izbrali najboljši zamrzovalnik za svoje potrebe, je treba upoštevati velikost enote in vrsto živil, ki jih boste shranjevali v njej. Če nameravate na primer shranjevati večje količine mesa ali drugih pokvarljivih izdelkov, boste potrebovali večji zamrzovalnik kot tisti, ki namerava shranjevati le zamrznjene sladice ali sladoled. Pomembno je tudi razmisliti, kam se bo zamrzovalna skrinja postavila. Če imate v kuhinji omejen prostor, boste morda želeli izbrati enoto, ki jo lahko postavite pod pult ali v kot. Upoštevati morate tudi, koliko energije bo zamrzovalnik porabil in ali bo na dolgi rok stroškovno učinkovit. Na koncu je pomembno, da pred nakupom preberete mnenja o različnih zamrzovalnikih, saj boste tako zagotovili, da boste dobili kakovosten izdelek.
Preden odprete vrata zamrzovalne skrinje, preverite, kaj potrebujete, in pripravite načrt za hiter vnos in iznos. Vsakič, ko odprete vrata zamrzovalnika, iz njega uide ves hladen zrak, ki ga mora nadomestiti toplejši zrak od zunaj, kar lahko dvigne temperaturo v notranjosti in povzroči odmrzovanje živil. Če je mogoče, imejte predmete, ki jih najpogosteje uporabljate, bližje sprednjemu delu zamrzovalnika, da jih boste lažje dosegli. Tako boste zmanjšali tudi število odprtin na vratih. Živila pred zamrzovanjem tesno zavijte v papir za zamrzovanje, plastično folijo ali aluminijasto folijo. Tako bodo živila dlje časa ostala sveža. Preden vse postavite v zamrzovalnik, jih označite in opremite z datumom, da boste vedeli, koliko časa imate lahko živilo shranjeno v zamrzovalni skrinji in ga lahko uporabite, preden se pokvari. Če pride do izpada elektrike ali se zamrzovalna skrinja pokvari, ne odpirajte vrat, da bi preverili hrano. Vsakič, ko to storite, ves hladen zrak pobegne in ga mora nadomestiti toplejši zrak od zunaj, zaradi česar se hrana odmrzne. Če niste prepričani, ali je bilo živilo dolgo odmrznjeno, se raje odločite za previdnost in ga zavrzite. Ko odmrzujete zamrznjeno hrano, to počnite v hladilniku ali mikrovalovni pečici in ne na sobni temperaturi. Tako boste preprečili razmnoževanje bakterij in zmanjšali tveganje za zastrupitev s hrano. Z upoštevanjem teh nasvetov lahko pripomorete k daljši svežini živil in zmanjšate tveganje zastrupitve s hrano.