Če želite izvedeti veliko o medu in različne podrobnosti, obiščite spletno stran https://maln.eu/med/. Pri podjetju Maln imajo trgovino in se  ukvarjajo s prodajanjem meda, propolisa in različnih zdravilnih smol, skratka s čebelarstvom in podobno.  Uporaba medu je vsestranska. Je hiter vir energije, pomaga pri utrujenosti in pomanjkanju energije, krepi imunski sistem, pomaga pri lajšanju prebavnih težav, lajšanju težav z dihali in celo blaži opekline. Ima dober učinek tudi pri kozmetiki in sicer med pomirja razdraženo kožo, kožo z brazgotinami, izpuščaji in aknam. Je kot naravno zdravilo pri prehladih, deluje namreč antioksidativno, antivirusno ter antimikrobno. Vedeti moramo, da ko dajemo med v čaj, ta ne sme biti vroč, saj v nasprotnem izgubi svoje zdravilne lastnosti. Med se lahko tudi kristalizira v trdno stanje, vendar se ne pokvari. Če ga želimo pretvoriti nazaj v tekože stanje ga le segrevamo do približno 40 stopinj Celzija. Dobro je vedeti tudi, da temnejše barve je med, več ima zaščitnih aminokislin in antioksidantov. Žlica medu vsebuje veliko kalorij in sicer več kot žlica sladkorja, zato je več kot odlično nadomestilo v različnih receptih.

med

Vendar ne rabite skrbeti, če zaužijete malo več meda, saj je zelo zdrav in veliko boljša izbira kot sladkor. Pozorni pa morajo biti osebe, ki so občutljive in alergične na cvetni prah, saj lahko pri zaužitju meda pride do alergijske reakcije. Medu je seveda več vrst. Najpogostejši vrsti sta cvetlični in kostanjev, a obstajajo tudi številne druge kot so na primer akacijev, gozdni, hojev, lipov in smrekov med. Cvetlični je najpogostejša vrsta in je svetlo rumene in rjave barve. Primeren je za krepitev oslabljenega imunskega sistema in ljudem, ki imajo težave z dihali, srcem ali slabokrvnostjo. Kostanjev med je značilne temne rjavordeče, kar pomeni večjo vsebnost antioksidantov. Ima večjo vsebnost fruktoze, zato počasneje kristalizira, kar je zelo ugodno za sladkorne bolnike. Za več informacij pa obiščite povezavo zgoraj.