Letne pnevmatike boste kmalu potrebovali, ker se bliža pomlad, ko boste morali preobuti vaše vozilo, zato si pravočasno zagotovite svojo pnevmatiko za lepše dni. Če se sprašujete, zakaj bi menjali gume in avto preobuli v letne pnevmatike, je odgovor zelo preprost, ker boste zimske gume uničili poleti, saj niso narejene za letne razmere. Zimske gume so bolj mehke in drugače izdelane, da pozimi, ko je mraz, niso preveč trde in zaradi tega lahko drsijo. Poleti pa je to minus zato, ker se bodo hitro obrabile in ne boste imeli več profila. Take gume potem niso več uporabne ne poleti in še manj pozimi.

letne pnevmatike

Pravočasno nabavite letne pnevmatike in še pred vročino zamenjajte gume, da boste imeli dober oprijem na cesti. Imeli jih boste lahko tudi do štiri leta, če jih boste jeseni menjali za zimske gume in jih shranili do pomladi, po štirih letih pa postanejo trde in neuporabne tudi, če imajo profil. Obraba pa je odvisna tudi od terena po katerem vozite, od vašega načina vožnje in koliko se vozite. Nenazadnje tudi od teže vašega vozila in tipa gume.

Najbolj se splača kupiti kakovostne letne pnevmatike, ker boste na cesti najbolj varni, ne bodo se tako hitro izrabile ali pa ne bodo hitro postale trde in vožnja bo bistveno bolj udobna ter manj hrupna. Ko kupujete letne pnevmatike je dobro vse to preveriti, kakšne specifikacije imajo določene pnevmatike določenih znamk. Tudi, če so nekaj evrov dražje, se vam bolj splača kupiti kakovostne.

Ko boste enkrat preizkusili dobre pnevmatike, boste šele videli, kaj se točno splača. Pazite, da kupite take, ki so narejene za naše razmere. Odvisno je tudi, v katerem delu Slovenije živite, ker na primer na Primorskem vam teh pnevmatik ni treba menjati, saj ni snega in niso obvezne. Na Gorenjskem pa boste potrebovali res dobre pnevmatike, tako zimske, kot letne, ker je dosti padavin, so hribi in gore ter morate imeti dober oprijem.