Poznamo ročni in avtomatski menjalnik. Nekateri nad avtomatskimi menjalniki niso navdušeni, saj pri morebitni okvari, avtomatski menjalniki predstavljajo držaje popravilo. Spet drugi pa so glasni zagovorniki avtomatskega menjalnika, saj je vožnja izredno enostavna, udobna in brezskrbna.

Kaj sploh so avtomatski menjalniki? Avtomatski menjalniki predstavljajo sklop med pogonskimi kolesi vozila in motorjem, zato predstavlja pomemben del vozila.  Glavna naloga avtomatskega menjalnika je, da konjske moči in navor transformira v določeno hitrost, z namenom, da se vozilo lahko premika naprej in nazaj. Avtomatski menjalniki v vozilu omogočijo voznikom, da jim med vožnjo ni potrebno prestavljati s sklopko, saj se menjava zgodi samodejno, s pomočjo avtomatskega menjalnika. Vozilo tako avtomatično izbira najprimernejšo prestavo. Posledično avtomobili z avtomatskih menjalnikom nimajo treh stopalk, pač pa dve, zavora in plin.

Zakaj so avtomatski menjalniki vedno bolj popularni in boljši od ročnih? Na to vprašanje lahko podamo najmanj dva odgovora. Avtomatski menjalniki predvsem omogočajo bolj brezskrbno in enostavno vožnjo, saj vam ni potrebno med prestavljanjem uporabljati sklopke, prestavljanje namreč samodejno stori avtomatski menjalnik. To pa ni edina prednost, ki jo imajo avtomatski menjalniki. Hkrati je prestavljanje z avtomatskim menjalnikom hitrejše in se zato odlično obnese pri različnih kočljivih in nevarnih situacijah, kjer je potrebno hitro reagiranje.

Seveda pa je potrebno poskrbeti za redno in primerno vzdrževanje, v kolikor želimo, da avtomatski menjalnik deluje brezhibno in optimalno. Se pravi, v kolikor zasledite težave, kot so težave pri speljevanju, padanje prestav, nihanje obratov, občutek zamika prestav, itd. – potem je čas, da vaše vozilo odpeljete na servis. Za različne težave avtomatskega menjalnika bodo odlično poskrbeli v Avto Center Tit, kjer so predvsem specializirani za servis in popravilo avtomatskih menjalnikov. Zagotavljajo vam servis najvišje kvalitete. Pohvalijo se lahko s hitro odzivnostjo, popravilo pa opravijo v najkrajšem možnem času. Hkrati pa vam za čas servisiranja ponujajo nadomestno vozilo. Ponujajo vam storitve in servis po konkurenčni ceni. Za bolj konkretno ponudbo pa jim lahko pošljete povpraševanje ali jih pokličete na njihovo telefonsko številko.