Kamionski prevoz je prevoz z velikimi tovornjaki o čemer si preberete na https://www.sersentransport.si/services/cestni-prevoz-tovora/ in naročite popolni naklad, delni naklad ali standardni naklad. Kamionski prevoz je še vedno eden najcenejših in najhitrejših prevozov na krajše ali daljše razdalje po celini in se najbolj splača. Vaš tovor bo prišel na cilj varno, zanesljivo ter točno. Tovor se zapakira v kartonske škatle, ali zaboje iz lesa, kovine ali plastike, ki se položijo na paleto. Vse skupaj ovijete z raztegljivo folijo, da je najlažje nakladati in razkladati brez, da bi se tovor zvrnil ali poškodoval.

kamionski prevoz
Tovor je treba nujno zaščiti z raztegljivo folijo ali plastično folijo, da se ne odrgne, ne raztrese, ne pridejo do njega voda ali prah ter UV žarki. Tako je tovor najbolje pripravljen za kamionski prevoz in z viličarjem ga bodo samo še naložili na kamion oziroma tovornjak. Kamionski prevoz pa bo poskrbel, da bo tovor hitro ter točno prispel na drugo lokacijo, do trgovine, drugega skladišča ali distributerja in morda direktno do stranke.
Celotni naklad pomeni, da boste najeli celoten kamion in bo prepeljal samo vašo robo na določen naslov. Tovrstni prevoz je najhitrejši in najcenejši na število kosov vašega tovora. Najamete pa lahko tudi delni naklad, kar pomeni, da lahko napolnijo z vašim proizvodom en del kamiona, ostali del pa zasedejo druge stranke s svojim tovorom. Stranke si tako delijo med seboj strošek prevoza.
Klasičen kamionski prevoz je sicer najcenejši, morate pa računati na to, da bo vaša roba na koncu kamiona, kar pomeni, da jo bodo večkrat morali raztovoriti in natovoriti nazaj, če bodo morali raztovorit delne naklade, ki so bližje cilju kot je vaš. Kateri naklad boste naročili, je od vas odvisno, kaj želite doseči, kakšno ceno in hitrost dostave. Pri delnem nakladu traja malo dlje, ker ima kamion več postaj na svoji poti, kot če pelje ves vaš tovor direktno na cilj.