Notranja vrata iz lesa so še  vedno v trendu in najbolj prodajana vrata za v hiše in za poslovne stavbe, bodisi da so v celoti lesena ali kombinirana z aluminijem in tudi s steklom. So zelo različna, ker so tudi odprtine za vrata v vsaki stavbi lahko različna, celo v eni stavbi niso vsa vrata enaka. Kakovostna lesena notranja vrata so izdelana iz različnega lesa, najpogosteje so hrastova, pa udi iz lipe, smreke, bora in macesna, te so še posebej cenjena in dražja ter zelo obstojna. Gre izjemen visokogorski les, ki mu ni para.

notranja vrata

Notranja vrata iz lesa so lahko gladka, lahko pa so tudi izrezljala in zelo umetelno narejena, odvisno, kaj točno bi radi, taka vrata lahko nabavite. Cene so izjemno različne, to pa zato, ker navadna lesena smrekova vrata ne morejo enako stati kot umetelno narejena iz hrasta ali macesna. Tudi barve se zaradi različnega lesa razlikujejo. Lahko so v naravni barvi lesa in samo polakirana ter zaščiten proti škodljivcem, lahko pa so pobarvana s katero koli drugo barvo, od neživih do močnih, ki so danes v trendu.

Notranja vrata so namenja temu, da ne prepuščajo toplega zraka in da ni prepiha pa tudi temu, da imajo določeno intimnost pred drugimi. Kuhinjska vrsta nimajo te slednje lastnosti zato so največkrat kombinirana s steklom, da se skoznje vidi in da prepuščajo nahodnih ali v druge prostore svetlobo in je stanovanje ali pisarna prijetnejša.

Steklena notranja vrata pa os največkrat namenjena pisarnam ali unikatnim stanovanjem za lastnike z izbranim okusom, ki nimajo radi umetnost in neobičajne zadeve, še posebej so iskane vzorčasta steklena vrata, ki so pol prosojna in bolj okras kot kaj drugega. V pisarnah pa pridejo prav zaradi intimnosti stranke, da vsakdo ne vidi in ne sliši tega, kar ima stranka za opraviti zaradi varovanja občutljivih osebnih podatkov.