Redno opravljanje pisarniških opravil je del nas – ne le v službi, pač pa tudi doma. Zagotovo se pogosto znajdete v situaciji, ko iščete kos papirja in pisalo, da bi si zapisali ključno informacijo, ki vam jo posreduje sogovorec – pri tem vam lahko pomaga spletna stran pisala.si/kemicni-svincniki/, kjer boste našli nabor kemičnih svinčnikov za prav vsak prostor vašega doma in vsako priložnost, kjer jih boste lahko uporabili.

Kemični svinčniki in njihova zgodovina

Danes lahko rečemo, da so kemični svinčniki enostavno dostopen pisarniški material brez katerega bi težko živeli. Čeprav se digitalizacija razširja po vsem svetu, osnovne funkcije kemičnega svinčnika, noben računalnik in pametni telefon vsaj zaenkrat ne bosta nadomestila.

 

kemični svinčniki

 

Zgodovina kemičnih svinčnikov sega v čas konca druge svetovne vojne, ko so z masovno proizvodnjo začeli v podjetju Reynolds International Pen Company. Iznajdba kemičnega svinčnika se morda ne zdi revolucionarno odkritje, vendar je v resnici prav to – prava mala revolucija. Kemični svinčnik je namreč opustil uporabo drugih oblik svinčnikov, ki so med drugim zahtevali predvsem večjo previdnost zaradi packanja, omejena pa je bila tudi njihova dostopnost. Posebno barvilo kemičnega svinčnika pa se je posušilo bistveno hitreje in za sabo ni pustilo pack.

Glavne prednosti uporabe kemičnega svinčnika

Ker je postal kemični svinčnik z razvojem masovne produkcije lahko dostopen, se je njegova uporaba hitro razširila dalje. Med glavne prednosti, ki so spodbujale uporabo teh svinčnikov sodijo hitro sušenje barvila, manj pack, daljša življenjska doba (v primerjavi z ostalimi) ter odpornost konice svinčnika na poškodbe.

Je lahko kemični svinčnik tudi darilo?

Seveda! Večina izmed nas ima v domačem okolju zagotovo kemični svinčnik, ki ga je dobila kot promocijsko darilo podjetja, ki mu zaupate oziroma podjetja s katerim poslujete. Raznolik nabor oblik, velikosti, barv in dizajnov kemičnih svinčnikov daje skoraj neomejen nabor možnosti za promocijo vaše blagovne znamke oziroma podjetja. Gre za odlično, predvsem pa uporabno darilo, ki ne bo nikoli prešlo iz mode – ker iskreno življenja brez svinčnika pri hiši praktično ni. Vsak kemični svinčnik je osnova za ustvarjanje novih zgodb, zapisovanje ključnih informacij in nenazadnje pridobivanje znanj v šoli, fakulteti in drugih prostorih usposabljan in izobraževanj. Zapisovanje na mobilne telefone se sicer včasih zdi najenostavnejša rešitev, ki pa si je v izobraževalnih prostorih ne moremo privoščiti, saj izraža nespoštovanje do predavatelja.