Ko opremimo naše stanovanje iščemo razne dodatke, da prostore tudi malo popestrimo. Tukaj več krat nastopi težava, ker ne vemo kaj bi nam ustrezalo in da ne bi bilo preveč kičasto. Mogoče vam ta stran pride prav https://jerihonska-roza.si, mogoče boste tukaj našli navdih in si eno lončnico omislili. Ste mogoče kdaj pomislili, da tudi rastlina je lep dodatek v našem stanovanju. Posebej kakšna zelena lončnica, nekje postavljena na vidnem mestu. Mogoče kakšno zeleno rastlino, ki pa je tudi zdravilna rastlina.aloe vera

Ko sem že omenila zdravilno rastlino v lončnici, ja ena od teh je tudi aloe vera. Mislim, da ste že slišali za njo, mogoče jo ste že kdaj imeli doma. Samo, da se razumemo aloe vera je lahko danes že pijača, krema in seveda tudi rastlina. Mi bomo govorili o rastlini, ki nam zelo lepo popestri naš prostor nekje v stanovanju. Mogoče jo vi poznate pod drugačnim imenom, saj ima več imen, zdravilna aloja, drevesasta aloja, kitajska aloja ali mogoče krokodilov jezik, to vse je ena rastlina aloe vera. Kot veste je to čudežna rastlina, saj ima kar nekaj zdravilnih učinkov. Sama beseda aloe prihaja iz Afrike, je pa rastlina, ki ima mesnate dolge suličaste liste, ki raste v stepi. Zgodovina piše, da so jo že uporabljali stari Egipčani, ki so pripravljali iz nje losion, ki je negoval kožo. Tudi različne pripravke so pripravljali iz aloe vere, da je kožo mehčalo, pomirjalo ter vlažilo.

Sedaj uporabljajo za zdravilnost samo liste, saj se v njih nahaja nekakšna smola in gel. Kot sem omenila se iz listov, ki so zelo zdravilni izdeluje tudi sok, smola ter gel. Samo vse to izdelujejo iz starejših rastlin. Če mogoče imate kakšen recept, ga brez problema poskusite.

Čeprav je zdravilna je tudi zelo lepa lončnica aloe vera, ki vam lahko polepša vaše stanovanje. Poiščite jo v trgovini in jo postavite nekje na vidno mesto, da vam polepša stanovanje.